NRK Meny
Normal

Stoltenberg på sjarmtur

I dag besøkte Jens og Thorvald Stoltenberg Møre og Romsdal.

Statsminister Jens Stoltenberg tør ikke stole på tradisjoner når det kommer til valg. I dag besøkte både han og far Torvald arbeiderpartibastionen Sunndal for å forsikre seg om at kommunen forblir rød - også når nye velgere går til urnene.

Jens på besøk i bygda han allerede har vunnet.

Thorvald Stoltenberg landet på Molde lufthavn i morges, og spiste frokost på Rica Seilet Molde.

Etter dette gikk turen til Sunndal der Thorvald deltok på stand i butikksenteret, besøkte pensjonistsenteret og Sunndal Helsetun. Auraavis.no skriver at kjøpesenteret var fullt da 82-åringen ankom litt før klokken 12.00. Stoltenberg tok seg god til å hilse på folk.

Jens Stoltenberg

Stoltenberg besøkte Hydro Sunndal.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Tett på industrien

Jens Stoltenberg startet besøket på Hydro Sunndal klokken tre. Her ble han ønsket velkommen til kommunen av fagforeningen. Stoltenberg sier at han alltid har noe å hente i Sunndal.

– Jeg får komme tettere på industrien, se hva folk får til her. Med kunnskapen sin, med kraften sin og industrien sin. Og det er viktig for en norsk statsminister å se den industrien på nært hold og lytte til rådene, sier han.

Teksten fortsetter under videoen.

På besøk i Møre og Romsdal

Statsministeren er en flittig bruker av sosiale media. Video: Gunnar Sandvik/NRK

I Sunndal er det mange som stemmer på Arbeiderpartiet.

– Det handler om at Arbeiderpartiet er et parti som alltid har stilt opp for industrien. Vi er opptatt av gode vilkår for norsk industri fordi det handler om å skape og det handler om å dele. Og det handler om å sikre arbeidsplasser og inntekter som er viktige for landet og samfunn som Sunndal, sier han.

Statsministeren reiste sammen med ordfører Ståle Refstie og stortingskandidat Tove-Lise Torve til Sunndal Idrettspark og kulturskolen. Hit dro også Thorvald Stoltenberg. Der så de på kulturanleggene som Sunndal kommune har bygget og fikk oppleve noen aktiviteter de har fått ut av kultursatsingen.

På Kulturskolen

Her er Jens Stoltenberg sammen med Tove-Lise Torve.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Kjemper for tredjeplassen

Tove-Lise Torve står på tredjeplass på listen til Stortinget. Stoltenberg sier at de kjemper for henne.

– Det er en viktig kampplass for oss, og en plass vi skal ha inn. Tove-Lise passer på industrien, passer på Møre og Romsdal og passer på rammevilkårene for industrien generelt i Norge, sier han.

Stoltenberg

Jens Stoltenberg holdt et lite innlegg på kulturskolen i Sunndal.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Stoltenberg fikk se den omdiskuterte riksveien Oppdølsstranda fra lufta. Han mener en milliard er fornuftige penger å bruke på tunnel.

– Det er fornuftige penger fordi folk har krav på trygg vei. Og der var det ikke trygt, det var et veldig alvorlig ras. Og da ekspertene så på det, kom de frem til at tunnel var det tryggeste, sier han.

Torve satte pris på besøket.

– At han prioriterer å komme hit i dag er viktig for Sunndal og regionen, men er og viktig for fylket. Det er viktig at statsministeren får se hva vi har fått til i forhold til rammevilkår i kraftindustrien. Det gjelder mange lokalsamfunn i hele landet, sier hun.

Kultur

Men det var altså kulturen han ville se nærmere på.

– Tove-Lise har fortalt meg at Sunndal er en industrikommune, det visste jeg fra før. Men hun har fortalt at det er en kulturkommune, noe jeg ikke har sett så ofte. Jeg har vært på Lady Arbuthnott, forteller han.

I år var det kanskje siste gangen det spesielle stykket ble satt opp i Sunndal. Dette hadde ikke Stoltenberg fått med seg.

– Har de ikke det? Åja.

Hva kan Arbeiderpartiet love kulturen?

– Vi er kommet med et tredje kulturløfte. Og har allerede doblet kulturbevilgningene. Det nye kulturløftet handler om den kulturelle grunnmuren som er frivilligheten, korpsene og kulturskolen. Og da burde det være mulig å gi penger til den typen prosjekter.

Det er ikke nødvendigvis staten som gir alle pengene direkte, men det er et flott stykke og en flott oppsetning, sier han.

Siste stopp på programmet for statsministeren var Fiskerstrand Verft i Sula. Her ble han møtt av konsernsjef Rolf Fiskarstrand og Stortingskandidat Else-May Botten. Der fikk de se verftet og et av skipene som er under bygging.

Stoltenberg besøkte Fiskerstrand Verft i Sula kommune. Han fikk se på bygging av båt.

Her ser du video fra Fiskerstrand Verft.