Trekker seg som ordførerkandidat i Kristiansund

Sidsel Sæterøy stiller ikke som Høyres ordførerkandidat i Kristiansund ved kommunevalget i 2015.

Sidsel Sæterøy

Sidsel Sæterøy var Høyres ordførerkandidat i Kristianssund i 2011, men trekker seg til neste år.

Foto: Eirik Haukenes / NRK
Trond Vestre
Journalist

Sæterøy som har vært en fremtredende Høyre-politiker i Kristiansund i flere år, sier hun vil bruke mer tid på familie og på det firmaet hun driver.

– Jeg har gitt styret i Kristiansund Høyre og nominasjonskomiteen beskjed om at jeg trekker mitt kandidatur som ordførerkandidat. Årsaken er at jeg vil bruke med tid på min familie og mitt firma Undine AS, sier Sidsel Sæterøy til NRK

Høyre hadde ordføreren i Kristiansund fra 1997 til 1999 og fra 1999 til 2007. Siden har Arbeiderpartiet overtatt makta i Kristiansund.

Sidsel Sæterøy har vært gruppeleder for Høyre i bystyret i Kristiansund siden 2007. Hun har vært første nestleder i Møre og Romsdal Høyre og fikk femteplassen på Høyre sin stortingsvalgliste i 2013.

Ved kommunevalget i 2011 var Sidsel Sæterøy ordførerkandidat for Kristiansund Høyre. Men det var Arbeiderpartiet som vant kommunevalget i Kristiansund etter å ha gjort et brakvalg med over 50 prosent av stemmene.

-Tiden er inne til å prioritere annerledes

Nå må Høyre finne andre som kan fronte partiet ved kommunevalget neste år.

– Mine år i politikken har vært utrolig spennende, lærerike og har gitt meg anledning til å bli kjent med veldig mange dyktige mennesker. Jeg ville aldri har vært disse erfaringene foruten, men nå er tiden inne til å prioritere annerledes, sier Sidsel Sæterøy.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.