NRK Meny
Normal

Sterk avslutning av Solevåg

En sterk andreomgang gjorde at Sebastian Foss Solevåg fra Ålesund kjørte seg opp til en 8.plass i verdenscupfinalen i slalåm i franske Meribel søndag.

Sebastian Foss Solevåg

Sebastian Foss Solevåg kapret 8.plassen i det siste verdenscuprennet i slalåm

Foto: Shin Tanaka / Ap

Etter førsteomgang lå Foss Solevåg på 10.plass litt over sekundet bak italienske Steafno Gross som ledet, og Solevåg var fornøyd med omgangen.

– Jeg tror ikke jeg kunne ha kjørt noe fortere. Jeg var helt på limiten, sa Solevåg til NRK etter første omgang.

– Jeg føler meg sikrere i kjøring og føler at jeg angriper litt mer i første omgang, sa Solevåg.

Lagkompisen Henrik Kristoffersen lå på andreplass etter første omgang og det store spørsmålet var om Kristoffersen skulle ta sin andre seier på to dager i Meribel.

– Han er tøff mot slutten

Sebastian Foss Solevåg leverte en sterk andreomgang, tok ledelsen og klatret til opp til en 8.plass til slutt.

– Dette er virkelig imponerende av Sebastian. Vi så det i Zagreb også. Han er tøff mot slutten og det er en god egenskap å ha, sa NRK sin ekspertkommentator Kjetil Andrè Aamodt.

Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil midtveis i andre omgang og klarte ikke å tukte Marcel Hirscher som vant både rennet, slalåmcupen og alpincupen sammenlagt. Kristoffersen måtte nøye seg med 7.plassen, men snek seg inn bare ett hundredel foran Sebastian Foss Solevåg.

– Må bli mer stabil

Sebastian Foss Solevåg har allerede begynt å tenke på neste sesong og målsetningen er klar.

– Jeg må bli mer stabil, samtidig som jeg drar med meg det beste fra denne sesongen. Jeg skal bli flinkere til å teste og velge riktig utstyr. Dessuten må jeg trene hardere, sa Solevåg etter søndagens åttendeplass.