Vogntogtrøbbel i Romsdalen

Vegesenet stengte Romsdalen for vogntog med to-akslet trekkvogn fredag formiddag, men vegen er nå åpnet igjen for alle biler.

Kaos verma

Flere vogntog fra i går, sliter med å komme seg fra Verma. I dag innførte vegvesenet forbud for vogntog å kjøre Romsdalen.

Siste klokka 1340:

E136 Romsdalen mellom Åndalsnes og Dombås er åpnet for alle kjøretøy. Tidligere var strekningen stengt for vogntog med toakslet trekkvogn pga vanskelige kjøreforhold, men nå har forholdene bedret seg, melder Statens vegvesen. Veien er åpen.

Vanskelige forhold

– Kjøreforholdene er for vanskelige for denne typen kjøretøy, sa Runar Inge Larsen ved utekontrollen for tunge kjøretøy i Møre og Romsdal.

I går skapte 50 vogntog kaos i Romsdalen.

Det er først og fremst strekningen i bakken opp fra Verma i Rauma mot Bjorli.

– Vi har valgt å stoppe trafikken med to-akslet trekkvogner for å unngå samme situasjon som i går. Dersom et vogntog får problemer opp mot Verma, vil problemet forplante seg nedover og en vil få kaos, sa Larsen.

Slovakisk vogntok kjørte seg fast

Klokka 11:45 fredag sto fremdeles flere vogntog fast i Romsdalen etter gårsdagen. En slovakisk trailer sperret en kjørebane ved Verma, etter at han ikke lykkes å ta seg opp bakken. Samtidig forsøkte vegvesenet å stoppe et vogntog på vei opp Romsdalen som brøt kjøreforbudet.

– Vi forsøker å stoppe dette vogntoget før det kjører seg fast, sa Larsen.

Det er svært mange biler fra Øst-europa som nå stoppes. De fleste av disse har bare to-aksler, og er i følge Vegvesenet ikke i stand til å takler de vanskelige kjøreforholdene i Romsdalen.

Kaos verma

Flere vogntog fra i går, sliter med å komme seg fra Verma. I dag innførte vegvesenet forbud for vogntog å kjøre Romsdalen.