NRK Meny
Normal

Populært med innspillinger på Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er blitt et av de mest attraktive stedene for spille inn reklamefilmer for biler. Dermed blir veien stadig stengt for andre trafikanter.

Reklamefilminnspilling Atlanterhavsvegen

Reklameinnspilling på Atlanterhavsveien.

Foto: Ken Robert Haltvik / NRK

Både Mercedes, Audi, Ford, Volkswagen, Honda, Alfa Romeo, Peugeot, Suzuki og Renault har vært på Atlantersvegen for å lage reklamefilmer.

Venting

Turister må vike på Atlanterhavsvegen

Turister må vike på Atlanterhavsvegen.

Foto: Ken Robert Haltvik / NRK

Denne gangen er det produksjonsselskapet Frost Media som har fått tillatelse til å regulere trafikken for å spille inne reklamefilm for et tysk selskap som leier ut bobiler.

Det betyr noe venting for turister og andre bilister i tidsrommet 05.00 til 13.00 tirsdag. Trafikken blir regulert og til tider blir veien fullstendig stengt.

Les også:

Til å leve med

Knut Nauste

Knut Nauste i Statens Vegvesen sier at de er greie med å gi lov til stenging av vei.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Det er Statens vegvesen som har gitt tillatelsen som gjør at mange må vente. Knut Nauste, avdelingsdirektør i Statens vegvesen med ansvar for Møre og Romsdal, mener det til nå har vært problemfritt å stenge veien.

– De synes det er kjempekjekt å markedsføre Møre og Romsdal som turistfylke. Vi tror at ulempen med å ha kort stenging på veien er å leve med i perioder, sier han.

Betyr det at det at alle kommersielle aktører får et ja fra Vegvesenet om å stenge veien?

– Hvis ikke det tar overhånd, så kan vi være romslige på det. I år er det tre slike tilfeller, og det er til å leve med, sier han.

Les også: