NRK Meny
Normal

Steinblokker store som biler

Det var dramatiske timer på Oppdølsstranda før det ble avklart om det var folk i raset eller ikke. Steinblokkene var på størrelse med biler.

Oppdølsstranda

Her treffer steinmassene vegbanen.

Foto: Roger Selset

Det kraftige steinraset på riksveg 70 gikk ved 23-tida i går kveld. Raset reiv ned høgspentmaster, og antente skogbrann.

Fisket i elva

Lars E. Sæther var øyenvitne til det som skjedde. Han sto og fisket i lakseelva Driva da han hørte raset komme.

- Jeg sto cirka en kilometer fra rasstedet. Vi hørte ei buldring oppe i fjellet, og snudde oss og kikka opp. Da såg vi enorme steinblokker på tur ned fjellsida. De startet 400 - 500 meter oppe i fjellsida.

Uvisst når vegen kan opnast

Storras på Oppdølsstranda

Krev ferje forbi rasstaden

Store som biler

Lars E. Sæther sier det var store steinblokker som kom ned fjellsida. Han skjønte at vegen kom til å bli rammet.

- Det kom steinblokker på størrelse med biler. Vi skjønte at dette kom til å føre til at vegen skulle bli steng nok en gang med de steinmassene som kom ned, sier Sæther.

Skremt

De som sto og såg på det som skjedde ble skræmt av de store steinmassene som dundret ned fjellsida.

- Man blir jo skremt. I fjor ble kompisen min tatt av raset. Det går frysninger gjennom kroppen når man ser noe slikt, sier Sæther. Dette skjedde i det store raset i august 2008. En mann ble hardt skadd da bilen han kjørte ble tatt av raset. Oppdølsstranda ble stengt i lang tid, og det ble opprettet båtskyss forbi rasstedet.

Skogbrann

Se video fra rasområdet.

Video nsps_upload_2009_6_17_8_50_55_1323.jpg

Skredet traff høyspentmastene i området og antente en skogbrann. - Vi såg noe lys og hørte en smell. Det var en kraftig smell da høyspentmastene rauk av. Jeg tror det var en trafokiosk som begynte å brenne, og det brant i vegetasjonen.

Dyster stemning

På Sunndalssida samlet folk seg. På dette tidspunktet visste ingen om det var folk i raset eller ikke.

- Det var en dyster og trykket stemning, sier Lars E. Sæther. Folk blir nesten i sjokk. Det var akkurat passert en buss, jeg tror det var en buss med skoleelever. Det er småmarginer, og dette er skremmende. Kjører man Oppdølsstranda kjører man med livet som innsats, sier Sæther.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.