NRK Meny
Normal

Steinar Reiten topper i KrF

Steinar Reiten fra Averøy er innstilt som KrF sin toppkandidat til fylkestingsvalget i Møre og Romsdal neste år.

Steinar Reiten

Steinar Reiten fra Averøy er den lokallagene i KrF vil ha som førstekandidat til fylkestingsvalget neste år.

Foto: Trond Vestre / NRK

Reiten som er gruppeleder for KrF i fylkestinget i Møre og Romsdal i dag, og første vararepresentant til Stortinget, har i høringsrunden i lokallagene, KrFU og KrFK fått hele 24 førsteplasser.

– Han har veldig stor støtte i lokallagene og peker seg klart ut som førstekandidat. Han har etter min mening også gjort en god innsats i fylkestinget, sier leder i nominasjonskomiteen i KrF, Kjersti Røyset Topphol.

På de neste plassene på listeforslaget fra nominasjonskomiteen følger Randi Walderhaug Frisvoll fra Haram som har representert KrF i fylkestinget siden 2003, og Arild Iversen som er fylkesleder i KrF i Møre og Romsdal.

Satser på ungdom

På fjerdeplassen har komiteen foreslått Victoria Tornes fra Fræna som er fylkesleder i KrF sitt ungdomsparti. I tillegg til Tornes har en annen ungdomspolitiker, Simon Molvær Grimstad fått sjuendeplassen.

– Jeg synes det er viktig at ungdommen ønsker å stille og at vi gir dem tillitt ved å ha dem høyt på lista, sier Kjersti Røyset Topphol.

Knut Støbakk som i dag er ordfører i Giske, har fått femteplassen i nominasjonskomiteen sinnstilling.

Håper på fem

I dag har KrF fire representanter i fylkestinget i Møre og Romsdal. Lederen i nominasjonskomiteen håper på frremgang.

– Jeg håper at vi kan få inn fem representanter. Vi var ganske nære sist, og nå er det jo store bevegelser i velgermassene, sier Kjersti Røyset Topphol.

KrF har sitt nominasjonsmøtet 6.desember i Molde.