Statsråden tjuvstartet valgkampen i Stranda

Mandag fikk Stranda videregående skole besøk av landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp). Et av målene for besøket var å rekruttere nye velgere.

Jon Georg Dale

BESØK: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) besøkte Stranda kommune mandag. Dale vil ha flere studenter til matfaget, men besøket var også for å skaffe flere velgere.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

På slakterlinjen fikk landbruks- og matminister Jon Georg Dale vise godt håndlag i kjøttskjæring da han besøkte sin gamle skole, Stranda vgs. på mandag.

Før neste års valgkamp er det viktig for Frp-kandidaten å markere seg i hjemfylket.

– Lamma er i stort sett i ro når du prøver å få tak i de. Velgerne er litt mer flyktige av og til, sier Dale, etter å ha konkurrert mot læremesteren i å beine ut lammelår.

Rekrutteringsbesøk

Jon Georg Dale

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) fikk prøve seg i en konkurranse mot læremesteren i å beine ut lammelår.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Selv om elevene satte pris på besøket har de ikke umiddelbart bestemt seg for å stemme på Dale, som er aktuell som 2.-kandidat på FrP-listen til neste års stortingsvalg.

Dales brenner for å få flere studenter til matfaget, men innrømmer at besøket også er viktig for å rekruttere velgere til partiet.

– Det er viktig både å gjøre en jobb her i hjemfylket og være godt orientert om alle saker, men samtidig er Møre og Romsdal også et viktig landbruksfylke. Det er derfor naturlig at jeg er her, også i de ærend jeg reiser i nå, for å sørge for at vi har et landbruk i hele fylket, sier Dale.

Skinkerådhuset

Dale var invitert til Stranda for å delta på åpningen av Strandas Skinkerådhus. Det er Grilstad-konsernet, eier av Stranda Spekemat, som ville etablere en inspirasjonsarena i det gamle rådhuset.

– Skinkehuset plasserer Stranda som skinkehovedstad. Dette bidrar til det viktigste som norsk næringsmiddelindustri må gjøre for effektiv produktutvikling og sterke fagmiljø. Da er det veldig bra vi har aktører i markedet som tar det oppdraget som er gjort her, sa Dale på åpningen.

Skinkerådhuset, Stranda

Skinkerådhuset i Stranda kommune hadde offisiell åpning mandag.

Foto: Torild Øvrelid / NRK