Hopp til innhold

Erna får styre roboter i Ulsteinvik

Statsministeren er på reise på Sunnmøre sammen med næringsminister Monica Mæland. Besøket er retta mot maritim industri og næringsliv.

Ståle Rasmussen

Ståle Rasmussen, administrerende direktør ved Kleven verft.

Foto: Arne Flatin / NRK

Solberg og Mæland skal nesten på turné, og har en fullpakket dag med maritim industri og næringslivet på programmet. Aller først skal de til Kleven verft i Ulsteinvik.

Ståle Rasmussen, administrerende direktør ved Kleven verft, ser frem til storbesøket.

– Vi gleder oss til å få besøk, og vi har forberedt oss godt. Statsministeren skal blant annet prøve seg som robotoperatør.

Kleven verft har gjort store investeringer i roboter og automatisert produksjon, og det vil de gjerne vise frem. I tillegg til statsministeren kommer også andre politikere og næringslivsledere til Ulsteinvik tirsdag.

– Det er viktig for oss som bor her på Sunnmøre at vi får vise frem det vi er opptatt av, sier Rasmussen.

Dette er statsministerens Sunnmørsprogram:

Kl. 09.45: Solberg og Mæland besøker Kleven Verft i Ulsteinvik. De skal først få en omvisning i produksjonen, møte elever fra tekniske og allmenne fag (TAF-linja) på Ulstein videregående skole og se på robotisert produksjon. Deretter skal de ha et lyttemøte med lokale representanter for næringsliv og myndigheter samt for kunnskapsmiljøet i regionen. Tema for møtet er suksessfaktorer og utfordringer for den maritime industriklynga på Sunnmøre.

Kl. 12.45: Statsministeren og næringsministeren går om bord i den kombinerte torske- og reketråleren «Hopen». Den går fra terminalkaia på Hareid til Ålesund. Underveis får statsministeren og statsråden en orientering om situasjonen for havfiskenæringa, en av de største i Møre og Romsdal.

Kl. 14.10:
Statsministeren og næringsministeren kommer til Omega-3-produsenten Epax for omvisning og møte med lederen for den biomarine klyngen Legasea. Der er tema næringsutvikling basert på marine ressurser.

Kl. 15.45: Statsministeren besøker det psykiatriske akutt-teamet på Åse sykehus. Statsministeren skal møte fagfolk, pasienter og pårørende for å høre om erfaringene med akutt-team som rykker ut.

Kl. 17.10: Statsministeren kommer til Høyre sitt partimøte i Grimmergata 3 i Ålesund og deltar på 130 års jubileet til Ålesund Høyre. Representanter fra de fleste kommuner på Sunnmøre deltar, og flere kommuner i Romsdal stiller med sine tillitsvalgte. Ledelsen av Møre og Romsdal Høyre skal være til stede sammen med stortingsrepresentantene Helge Orten og Elisabeth Røbekk Nørve. Regjeringspartner Frp blir også representert på jubileet.