Statsbudsjett Møre og Romsdal

Oppsummert

Her får du siste nytt om kva statsbudsjettet har å seie for Møre og Romsdal.

 • Bekymret for mindre aktivitet

  Sorenskriver i Søre Sunnmøre tingrett, Elisabeth Wiik, frykter at endringene i domstolsstrukturen vil føre til mindre aktivitet i Volda. Frp og regjeringspartiene har sikret flertall for den omstridte domstolsreformen. 60 tingretter blir redusert til 23 tingretter. Det er i dag 69 rettssted, og de skal bestå som i dag. Wiik er ikke overrasket over at forslaget går gjennom, men er bekymret for hva det vil føre til for Volda sin del.

 • Flertall for domstolsreformen

  Frp og regjeringspartiene har sikret flertall for den omstridte domstolsreformen. Avtalen innebærer også en budsjettøkning på 40 millioner ekstra kroner. Reformen vil redusere 60 tingretter og 69 rettssteder til 23 tingretter, men beholde samme antall rettssteder. Antall jordskifteretter skal reduseres fra 34 til 19. Ingen arbeidsplasser skal etter planen legges ned, men flere ordførere og politikere har vært redd for at arbeidsplasser vil forsvinne fra distriktene. Jenny Klinge, justispolitisk talsperson for Senterpartiet, har vært motstander av reformen og mener Frp med dette svikter domstolene.

  Jenny Klinge, Senterpartiet.
  Foto: Senterpartiet
 • – Dette er en veldig viktig seier

  Stortingsrepresentant Jon Georg Dale (Frp) er veldig godt fornøyd med at bygginga av Stad skipstunnel nå kan settes i gang. Frp fikk gjennomslag for en startbevilgning på 75 millioner kroner i forhandlingene med regjeringspartiene. – Dette har sittet mye lengre inne enn det vi hadde trodd på forhånd, sier Dale. Han legger ikke skjul på at denne saken var en avgjørende faktor for hvorfor han mener det var riktig å støtte budsjettavtalen. Dale vedgår at da han gikk av som samferdselsminister var det noe av det mest trasige at han ikke fikk sluttført Stad skipstunnel.

  Jon Georg Dale river bom i Bodø
  Foto: Martin Steinholt / NRK
Den maritime industrien er misfornøyd med statsbudsjettet.
Dette betyr statsbudsjettet for deg/Så mye mer penger får du/Dette blir dyrere i 2021

Statsbudsjettet: Varsler skattekutt og flere i arbeid

Regjeringen foreslår å redusere formuesskatten på arbeidende kapital