Hopp til innhold
Ferge Mordalsvågen over til Solholmen
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Statsbudsjett 2023: Møre og Romsdal

 • – Dette kuttet kan bli svært utfordrende

  Ordføreren i Ørsta, Stein Aam (Sp), er sterkt kritisk til at regjeringa har kuttet tilskuddet til uteleieboliger i forslaget til statsbudsjett.

  – Dette vil gjøre det mye vanskeligere for kommunene å bosette flyktninger, sier han.

  Det er forventet at det vil komme et høyt antall flyktninger fra Ukraina også i 2023. Det kan skape en utfordrende situasjon for mange kommuner, mener Aam.

  Ordførerkollegaen i Molde, Torgeir Dahl, (H) karakteriserer dette kuttet som uforståelig og mener det bør reverseres.


  Stein Aam i Ørsta
  Foto: Idun Aalbu Rasmussen / NRK
 • Ventar koronakompensasjon

  – Det er avgjerande at kommunane får kompensert for kostnadene dei hadde under koronaen, seier kommunedirektør Rune Sjurgard i Volda. Det kom ikkje pengar i regjeringas forslag til statsbudsjett, men det er varsla at det kjem ein tilleggsproposisjon seinare i haust. Sjurgard seier det vil vere dramatisk dersom desse kostnadrne ikkje blir dekte. Totalt er det snakk om 8,8 milliardar kroner, for Volda 16-17 millionar kroner i ekstra lønskostnader, seier Sjurgard.

 • Vil oppretthalde Eldreombodet

  Høgre vil ha med seg fylkestinget på eit krav om at Eldreombodet blir oppretthalde. Det foreslår Bente Bruun og Monica Molvær frå Høgre i fylkestinget denne månaden. I forslaget til statsbudsjett vil regjeringa legge ned Eldreombodet som er lokalisert i Ålesund. Molvær meiner Eldreombodet har vore ein suksess og seier det er uakseptabelt å legge det ned.

  Bente Lund Jacobsen
  Foto: Oda Flaten Lødemel / NRK
 • Utsetjing for Ålesund sjukehus

  Regjeringa går inn for å utsetje den omfattande utbygginga av Ålesund sjukehus.

  I forslaget til statsbudsjett heiter at regjeringa har merka seg at Helse Midt-Noreg har søkt om eit investeringslån på 840 millionar kroner.

  På bakgrunn av den samla budsjettsituasjonen må lån til prosjektet forskyvast i tid, står det i kommentarane til forslaget.

  Helse Midt-Noreg blir likevel bedne om å halde fram med planlegginga av prosjektet.

Trygve Slagsvold Vedum, Finansminister

Vil bruke milliarder ekstra for å kompensere for prisstigningen

Statsbudsjettet ser ut til å ha bommet kraftig på prisveksten for 2023. Milliarder av kroner er spist opp av inflasjon. Nå lover Trygve Slagsvold Vedum å kompensere gapet.