Statsbudsjettet
Foto: NRK

Statsbudsjett 2018 Møre og Romsdal

Oppsummert

Her finner du nyheter om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 som legges frem torsdag 12.oktober. Du finner saker om forventninger og også regjeringens forslag og reaksjoner på disse.

 • Vil kjempe for startbevilgning

  Halsa-ordfører Ola Rognskog fra Senterpartiet vil kjempe for å få Stortinget til å vedta en startbevilgning til E39 Betna-Stormyra til våren. Veien som er en hovedvei mellom Nordmøre og Trondheim, kom ikke inn på statsbudsjettet for 2018. Men en startbevilgning når budsjettet skal revideres til våren, vil være svært positivt, sier Rognskog. Han håper påtrykk fra både politikere i Trøndelag og Møre og Romsdal vil føre frem.

  Ola Rognskog
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Frykter vegprosjekt blir utsatt

  Lederen i samferdselsutvalget i fylket, Kristin Sørheim fra Senterpartiet, frykter at store vegprosjekt i Møre og Romsdal ikke blir satt i gang før mot slutten av den første seksårsperioden i Nasjonal Transportplan. Sørheim er spesielt skuffet over at det ikke er satt av penger til E39 Betna-Stormyra i regjeringens forslag til statsbudsjett. Og hun er pessimistisk med tanke på hva stortingsflertallet kan få til å kunne forhandle fram.

  Kristin Sørheim
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Skuffet over kutt

  Fylkesordfører Jon Aasen er skuffet over at regjeringa igjen har foreslått å kutte i de regionale utviklingsmidlene til fylkeskommunene. Totalt er det foreslått et kutt på rundt 250 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Møre og Romsdal mister 18,1 millioner.
  Dette er penger som oifte brukes til samarbeidsprosjekt mellom fylkeskommunen og kommunene. Aasen mener det er smålig av regjeringen å kutte.

  Jon Aasen
  Foto: Gunnar Sandvik/NRK
 • – Tåkelegging av tidlegare utsegn

  Leiar i fagforeininga NTL Politiet, Carl Marius Michelsen, meiner justisministeren er uklar i forslaget til statsbudsjett når det gjeld kor mange arbeidsplassar det skal vere ved politiets lønns- og regnskapssenter i Kristiansund. Justisministeren har tidlegare garantert for 50 arbeidsplassar, men i forslaget står det at det skal vere om lag 50 arbeidsplassar ved senteret. At formuleringa no er endra til om lag 50 arbeidsplassar, meiner Michelsen er ei tåkelegging og at det skapar uvisse for dei tilsette.

  Carl Marius Michelsen
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • – Går hardt utover distrikta

  Administrerande direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold trur reiselivsmomsen vil gå hardt utover bedriftseigarar og arbeidsplassane i distrikta. Ho er sjokkert over at regjeringa foreslår å auke momsen frå 10 til 12 prosent i sitt forslag til statsbudsjett.

  Statsminister Erna Solberg og leder i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold før årets første valgdebatt under Nord i Sør konferansen i Oslo.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Dei to unge politikarane Fredric Holen Bjørdal (Ap) og Vetle Wang Soleim (H) skal kjempe om fordelinga av dei store pengane under behandlinga av statsbudsjettet i Stortinget.