NRK Meny
Normal

Savnet mann i Norddal: Frivillige bidrar i søket

NORDDAL (NRK): Politiet og Røde Kors er i gang med nytt søk etter mannen som falt over bord i Norddalsfjorden onsdag kveld. Flere frivillige søker også med egne båter.

Frivillige leter etter savnet mann i Norddalsfjorden

FRIVILLIGE: Det er flere ute på fjorden for å lete etter mannen som falt i fjorden onsdag kveld.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Politiet og Røde Kors søker torsdag på nytt etter den savna mannen i Norddal. Hovedredningssentralen på Sola koordinerer søket.

I 18.40-tida onsdag kveld meldte Sunnmøre politidistrikt at en mann hadde falt i sjøen ved Skrenakken, ikke langt unna Eidsdal, i Norddal kommune. Det ble raskt satt i gang en storstilt leteaksjon.

Klokka 00.30 natt til torsdag ble aksjonen avslutta etter et grundig søk med både varmesøkende kamera, båter og dykkere. Den savna er en lokalmann i 40-åra.

Leter etter savnet mann i Norddalsfjorden

Mannen er savnet i Norddalsfjorden.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Torsdag morgen klokka ni sendte politiet folk til Norddal for å starte et nytt søk i fjorden. Politiet har blitt enige med Hovedredningssentralen om at de går over til søk etter antatt omkommet person.

– Det er iverksatt overflatesøk med båt. Det skal også settes inn en dykker i området der han sist ble sett, sier operasjonsleder Tor Andre Gram Franck til NTB.

Frivillige leter etter savnet mann i Norddalsfjorden

Frivillige leter i fjorden.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Været i leteområdet er fint torsdag, men det er ganske store strømninger i området, hvor det kan være opptil 200 meter dypt. Operasjonslederen opplyser at de vil lete så lenge det er lyst.

Hvorfor mannen falt i vannet er så langt ikke kjent.

– Mannen som var med i båten, er ivaretatt av helsepersonell, sier Franck.

Var sammen med kamerat

Mannen var sammen med en kamerat da han falt over bord. Like før klokka seks torsdag morgen fortalte politiet at de har avhørt kameraten, men vil ikke si noe om hva han har forklart.

Natt til torsdag utelukka politiet at det skal ha skjedd noe kriminelt.

Politi og Røde kors leter etter savnet mann i Norddalsfjorden

Politi og Røde Kort søker på nytt i dag etter at søket var resultatløst i natt.

Foto: Tore Ellingseter / NRK