NRK Meny
Normal

Molde kan få kjempeluke på toppen

Molde har scoret i samtlige eliteseriekamper denne sesongen. Start har sluppet inn mål i alle sine kamper. Søndag kveld møtes de to til dyst på Sør Arena.

Tor SKullerud

Tor Ole Skullerud og Molde kan få en luke på 11 poeng ned til tabelltoer Strømsgodset etter søndagens oppgjør.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Serielederne fra Molde har etter litt over halvspilt sesong opparbeidet seg 42 poeng, og en luke på 8 poeng ned til Strømsgodset, som er nummer to på tabellen. Søndag kan den luka økes med ytterligere tre poeng.

Søndagens motstander, Start, har ikke hatt like mye hell, og ligger på 9.plass med 21 poeng etter 17 spilte serierunder.

Formkurvene til de to lagene er også svært forskjellig. Forrige serierunde tapte Start 5-1 for Haugesund. Samme dag knuste Molde erkerivalen Rosenborg 3-1.

Advarer

Men Start-trener Mons Ivar Mjelde er ikke redd for et nytt stortap.

Starts trener Mons Ivar Mjelde (th) Odds trener Dag-Eilev Fagermo

Mons Ivar Mjelde og Start må reise seg etter det begredelige 5-1-tapet forrige runde.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi frykter ingenting. Vi gleder oss til ny kamp, og nye muligheter. Det er motiverende og inspirerende for oss å møte de beste, så jeg forventer at spillerne også gleder seg til kampen, sa Mjelde til NRK i forkant av kampen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud advarer laget sitt mot å undervurdere motstanderen, og mener sørlands-laget vil være klare for revansje etter det sviende nederlaget forrige runde.

– De er sikkert veldig revansjesugne på søndag. Det tror jeg nødvendigvis ikke er noe tegn på at de er i dårlig form. De har vært gode før det, og vant vel tre på rad. Det blir en tøff bortekamp, sa MFK-trenereren til rbnett.

Gamle kjente

Zlatko Tripic

Zlatko Tripic har vært god for Start denne sesongen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fra 2011 til og med 2013 spilte Zlatko Tripic 39 Tippeligakamper for MFK. I forkant av 2014-sesongen ble spilleren solgt til Start, og har gjort en svært god figur i gult og svart så langt denne sesongen.

– Når kampen begynner er vi ikke venner lenger. Begge lag har lyst til å vinne, og det er viktig for begge lag å vinne, sa Tripić.

I følge Infostrada Sports blir søndagens kamp det 54. oppgjøret lagene imellom i den øverste divisjonen. Av dem har Start kommet seirende ut 24 ganger, mens Molde står med 17 trepoengere.

Kampen på Sør Arena starter kl 18.00.