Stakk fra politiet etter å ha kjørt i 180 km/t

En mann i 30-årene er nå anmeldt og motorsykkelen er avskiltet. – Det er ikke bare å stikke av fra politiet. Vi stanser slike førere, sier operasjonslederen.

En MC-fører stakk lørdag av fra politiet etter å ha blitt målt til 180 km/t i en trafikkontroll i 80-sona på E39/E136 i Brusdalen.

Politiet prøvde å stanse føreren i Moa/Vegsund-området. Da vedkommende igjen kom seg unna ble det satt opp en taktisk sperre ved Glomset i Skodje.

Men godt synlig uniformert politi og blålys stoppet heller ikke motorsyklisten.

– Han tok seg forbi denne sperringen også med meget hasardiøs kjøring, opplyser operasjonsleder i politiet, Borge Amdam.

Satte i gang leteaksjon

Politiet oppsøkte eier av kjøretøyet, men fikk ikke kontakt med vedkommende. Det fikk heller ikke pårørende og politiet fryktet derfor at det var tilstøtt mannen noe. De satte derfor i gang leteaksjon. Både Røde Kors og Norske Redningshunder ble satt inn i søket natt til søndag.

– Han ble ikke skadd ved å komme seg unna den taktiske sperren vi satte opp, men vi visste jo ikke hva som kunne ha skjedd i minuttene etter han passerte den, sier Amdam.

Utpå natta dukket mannen opp igjen.

– Da ble det konstatert at han var edru, og vi beslagla førerkortet og avskiltet MCen.

Mannen er mistenkt for å ha ført motorsykkelen.

– Har mannen vedgått at han kjørte motorsykkelen?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljene eller hva mannen har forklart, sier Amdam.

Får ikke stikke av fra politiet

Operasjonslederen understreker at man ikke bare kan stikke av fra politiet.

– Vi får god hjelp av publikum og vitner slik at vi får stanset slike førere. Det er mange som reagerer på slik kjøring, sier Amdam.

Politiet etterforsker saken videre.