NRK Meny
Normal

Sportssjefen tror Grøvdal kan kjempe om topplassering

Karoline Bjerkelid Grøvdal kvalifiserte seg i dag til en finaleplass i 5000 meter. Sportssjef Ronny Nilsen sier om det er noen som kan kjempe i toppen, så er det Grøvdal.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal er i toppform og skal i dag løpe forsøk på 5000 meter i OL i Rio. En eventuell finale blir natt til søndag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i dag inn til en 4.plass på 5000 meter, med tiden 15.17,83. og har da den fjerde beste kvalifiseringstiden inn til finalen.

Grøvdal går direkte videre, og finalen er natt til søndag klokken 02.40.

Løpet skjedde derimot ikke uten dramatikk. I den siste runden krasjet Grøvdal nesten med amerikanske Abbey D'Agostino, men hun klarer å holde seg på beina.

– Det gjelder å være våken. Jeg kunne godt ha gått i bakken der, sier hun til TV2.

Forrige uke gjorde hun et rekordløp i OL-finalen på 10.000 meter.

Isfjordingen endte på en niende plass, men slo sin personlige rekord med hele ni sekunder. En rekord som hun nylig hadde knust med 14,5 sekunder, da hun tok EM-bronsen tidligere i sommer.

Før dagens løp, såg Grøvdal frem til 5000 meteren.

– Jeg gleder meg egentlig veldig til 5000 meter. Føler at nå har jeg gjort den tyngste jobben og det er å løpe 10.000 på bane. Nå er det egentlig bare å senke litt på skuldrene, løpe smart og være med å kjempe om den finaleplassen.

Sportssjefen har troa

Ronny Nilsen

Sportssjef i Norges friidrettsforbund, Ronny Nilsen på plass i OL i Rio.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sportssjef i Norges friidrettsforbund, Ronny Nilsen, legger ikke skjul på at de ikke har hatt noen medaljeforventninger til sine norske uttøvere.

Allikevel trekker han frem Grøvdal som en medaljekandidat.

– Vi har blant annet Karoline på 5000 meter, men hun har allerede et løp i beina. På 5000 er det forsøk, så for hennes del er det å komme gjennom det forsøket på en billig måte, slik at hun virkelig kan dra til på finalen, sier Nilsen til NRK.

– Klart det blir målet mitt å nå den finalen. Da blir det å være blant de første som tar direkte plassering, sier Grøvdal.

Foran 5000 meteren har 26-åringen fokusert på tre viktige ting.

– Mat, massasje og lett jogg, sier hun lattermildt.