Spleiselag for Freifjordtunnelen?

Arbeiderpartiet i Kristiansund vil ha et spleiselag mellom Møre og Romsdal fylke og de berørte kommunene for å forskuttere sikringsarbeidet i Freifjordtunnelen. Partiet avviser forlenging av bompengeperioden.

 

- Det er uaktuelt å la bilistene betale regninga for sikringsarbeidet i Freifjordtunnelen, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Kristiansund, Per Kristian Øyen.

Spleiselag

- Et spleiselag mellom Møre og Romsdal fylke og de berørte kommunene er den eneste måten å forskottere sikringsarbeidet i Freifjordtunnelen på, sier Øyen.

I søknaden fra Fastlandsfinans blir det åpnet for at Krifastbommen kan forlenges med noen uker for å lette rentebelastninga. En forlengelse på tre-fire uker vil faktisk løse dette problemet.

Helt uaktuelt, sier altså Arbeiderpartiet sin ordførerkandidat i Kristiansund, og dermed er løsningen urealistisk politisk sett. Men økonomisk sett er det en god løsning, sier fylkesdirektør Ottar Brage Guttelvik som er styreleder i Fastlandsfinans.

- Det er jo et spørsmål om det er riktig bruk av penger å la fylke og kommuner betale dette, sier Guttelvik.

En dato fra regjeringa 

Sjøvann i vegbanen og plater som har falt ned fra taket har ført til krav om at tunnelen må sikres. Det har vært jobbet i månedsvis for å få regjeringa til å legge penger på bordet. Dersom det skal være noen vits i å forskottere pengene, må Ottar Brage Guttelvik vite når regjeringa vil betale tilbake pengene.

- Vi må ha en dato innen tre måneder og jeg tror vi får det, sier Guttelvik.

Dårlig politisk håndverk 

Fylkesordfører Jon Aasen er frustrert over måten regjeringa har håndtert denne saken på. Han mener dette er et dårlig politisk håndverk.

- Det er nok den dommen som må felles over arbeidet i denne saken. Det har vært lite med signaler ut, og de signalene som har kommet, har ikke vært verd papiret de er skrevet på, sier Aasen.