Rettssal Ålesund lagmannsrett
Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Spjelkavik-drapet

Oppsummert

En 22 år gammel mann er dømt til 18 års fengsel for drap under særdeles skjedpede omstendigheter og likskjending. Drapet skjedde i oktober 2014. To andre er dømt for å ha satt fyr på leiligheten dagen etter drapet.

  • Drapsdømd ankar dommen

    22-åringen som blei dømd til 18 års fengsel for Spjelkavik-drapet ankar dommen. Forsvararen hans, Håkon Sætre Rasmussen, seier til NRK at klienten hans opplever straffa som altfor streng. Mannen er dømt for å ha drepe Åge Stavran (35) med øks og brevopnar 21. oktober i fjor. Det var også to medtiltalte i saka, den eine anka på staden og den andre har vedtatt sin dom.

  • Dømmes til 18 års fengsel

    Den hovedtiltalte 22-åringen i Spjelkavik-saka er dømt til 18 års fengsel for drapet på Åge Stavran (35) i Ålesund 21. oktober i fjor. Mannen var tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, samt likskjending. To andre menn var tiltalt for å ha satt fyr på leiligheten. 19-åringen dømmes til tre år og seks måneder fengsel, og 27-åringen til to år og fire måneder i fengsel.

  • I dag får de dommen

    I dag faller dommen mot de tre tiltalte i drapssaken i Spjelkavik. En mann på 22 år er tiltalt for å ha drept Åge Stavran (35) med øks og brevåpner. I tillegg er også to andre på 19 og 27 år tiltalt for å ha ødelagt spor ved å tenne på åstedet og for grovt skadeverk. Dommen forkynnes klokka 13.00.