Spiste kake og feiret kommunesammenslåing

Jan Tore Sanner var mandag på plass i Molde for å gratulere ordførerne i Molde, Nesset, Misund, Ålesund, Skodje, Sandøy, Eide og Fræna med kommunesammenslåingen. Litt kake ble det også tid til.

Ordførere med Jan Tore Sanner

Ordførerne i kommunene flankert av Jan Tore Sanner og Lodve Solholm.

Foto: PRESSEFOTO

Jan Tore Sanner kommunesammenslåing Møre og Romsdal

Jan Tore Sanner og ordførerne feiret med kake.

Foto: PRESSEFOTO

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner møtte ordførere, rådmenn og andre da han kom til Romsdalmuseet mandag ettermiddag.

Oppdraget var enkelt: Spise kake og gratulere åtte kommuner med sammenslåing.

– Jeg gratulerer dere alle sammen med den vanskelige, men viktige jobben dere har gjort så langt, sa Sanner i en tale til ordførerne fra de ulike kommunene.

Molde, Nesset og Misund blir til Molde kommune. Ålesund, Skodje og Sandøy blir til Ålesund kommune. Og Eide og Fræna blir til Hustadvika kommune.

Dette feiret de på Romsdalmuseet.

Tror flere vil slå seg sammen

Sanner var en fornøyd mann da han fikk møte ordførerne var de nysammenslåtte kommunene, men skulle gjerne sett at det var flere gratulasjonskaker på bordet.

– Jeg hadde gjerne sett at det ble enda flere ja, men det tror jeg kommer utover høsten fordi lokalpolitikerne ser at dette ikke går over. Det er noen utfordringer som må løses og når nye Molde, nye Ålesund og nye Fræna og Eide har gått sammen i dette området, så tror jeg flere vil se at dette er nødvendig av hensyn til innbyggerne, sier ministeren.

– En god dag

Nye Ålesund kommune kake
Foto: Pressefoto

Sanner startet dagen med å åpne Moldejazz.

– Dette har vært en fantastisk fin dag. Starte med jazzfestivalen i Molde og avslutte med de nye ordførerne som skal bygge nye kommuner. Dette er en god dag for en kommunalminister, smiler han.

Første oktober skal Fylkesmannen komme med sin innstilling til sentrale styresmakter om hvordan kommunekartet i Møre og Romsdal bør se ut. Men Lodve Solholm holder kortene tett til brystet foreløpig.

– De vurderingene må jeg gå inn i nå og det gjør jeg selv uten at dere i media skal ha tak i hvor langt jeg har kommet.