Spiller med sørgebind

Årets Tippeliga-start innledes med et minutts stillhet, og både Aalesund og Vålerenga spiller med sørgebind på Ullevaal kommende lørdag.

Aafk-Vålerenga

Aalesund og Vålerenga møttes sist på La Manga 28. februar.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Steinraset som knuste en boligblokk i Ålesund har sjokkert alle innbyggerene i byen. Ulykken skjedde ikke langt fra Color Line stadion.

Beskjed fra klubbledelsen

På hjemmesidene til Aafk skriver klubbledelsen følgende:

Ålesund og omegn har blitt rammet av en tragisk og ufattelig ulykke, og vi er alle preget av alvoret i situasjonen. I første omgang går våre tanker til de pårørende og involverte. Vi håper, i likhet med en hel nasjon, at håpet ikke er ute for de som er savnet. For å vise vår medfølelse har vi besluttet at kampen mot Vålerenga I.F på lørdag, 29. mars, startes med ett minutts stillhet.

Johan Arneng

Den nye svenske spilleren på Aafk, Johan Arneng, blir i dag intervjuet av svenske Aftonbladet. Arneng bor like ved der ulykken skjedde. – Huset som kollapset ligger ikke langt herfra, bare 500 meter borte. Men vi hørte ingenting da raset gikk, sier han til aftonbladet.se.

Såg røyken fra stadion

- Senere på formiddagen, under Aalesunds trening ble imidlertid katastrofen mer tydelig. Røken fra det brennende huset var synlig fra stadion, forteller Arneng. Hele byen er i sjokk , det er på nyhetene hele tiden, og her er mange brannkonstabler som også har kommet fra andre disrtikt.

Sympati

Også på Aalesund fotballklubb sine hjemmesider strømmer det nå inn sympatierklæringer. Klubben har et aktivt diskusjonsforum, der supporterene kan skrive meldinger. Diskusjonstråden om ulykken er torsdag formiddag et av de mest aktive avsnittene på diskusjonsforumet.