Normal

Spent på terroradvarsler

Reiselivet i fylket frykter at turistene lar seg skremme av advarsler om økt terrorfare.

Video Reiselivet i Møre og Romsdal er bekymret for terrorfrykt

Reiselivet i Møre og Romsdal er bekymret for terrorfrykt

Nyheten om at amerikanske styrker har tatt livet av Osama bin Laden, gjorde at det globale politibyrået Interpol gikk ut og advarte mot høyere terrorfare mandag.

Spent foran turistsesongen


Flere eksperter frykter at Al-Qaida vil prøve å slå tilbake, og reiselivet i Møre og Romsdal følger spent med på utviklingen foran årets turistsesong.

– Erfaringer har vist at slike advarsler har en kortsiktig effekt. Vi håper dette slår ut på samme måte denne gangen også, sier Ragnar Heggdal, president i NHO reiseliv.

Ragnar Heggdal

Reiselivet i Møre og Romsdal er bekymret for at terrorfrykt kan gi færre turister i sommer.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

- Norge ansett som trygt


Heggdal forteller at antall amerikanske turister i Europa sank noe etter terrorangrepene 11.september 2001, men at det ikke gjorde store utslag for turismen her i fylket.

– Jeg håper at Norge fortsatt blir ansett som en trygg plass i verden, og at konsekvensene av disse terroradvarslene blir små lokalt, sier han.

- Lar seg ikke stoppe


Hos reisebyråene er de også spent på hvordan advarslene vil slå ut.

Liv Tove Leikanger i VIA Tours følger med på rådene til Utenriksdepartementet og reiseselskapene, men tror ikke nordmenn som vil på tur lar seg stoppe av terrorfrykt alene.

– Så lenge det ikke skjer noen nye terroranslag, tror jeg reisevanene fortsetter å være som de er. Men skjer det noe, så blir folk skeptisk, sier Leikanger.

Astrid Tomren

Astrid Tomren i VIA Tours tror ikke at folks reisevaner vil endre seg så lenge det ikke skjer noe alvorlig.

Foto: Omar Sejnæs / NRK