Hopp til innhold

Tirsdag avgjøres Moldes europeiske skjebne

Tor Ole Skullerud forventer tøff motstand når Dinamo Zagreb gjester Molde tirsdag kveld. For å holde liv i drømmen om mesterligaspill må kroatene stoppes på hjemmebane.

Molde FK

SPENT: Tor Ole Skullerud er spent på hvilket Dinamo Zagreb laget hans møter i morgen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde imponerte mange da de spilte uavgjort 1–1 på bortebane mot Dinamo Zagreb forrige uke. Kroatene har vunnet hjemlig liga de ti siste sesongene, men Molde maktet å få med seg et godt utgangspunkt før lagene møtes igjen tirsdag kveld.

Mandag ettermiddag møtte Molde-trener Tor Ole Skullerud pressen, og fortalte at laget hans på ingen måte tar noe for gitt.

– Vi vet at det kommer et veldig godt lag hit. Og selv om vi har et godt utgangspunkt fra sist runde, vet vi at det blir en tøff runde igjen i morgen. Noe av det viktigste blir å ha et godt forsvarsspill, så skal vi også plage dem og gi dem trøbbel, sier han.

Tror ikke på kunstgressfordel

I Zagreb foregikk kampen på naturgress, i Molde er det kunstgress. Det er et underlag kroatene ikke er vant til å spille på, men Skullerud tror ikke det nødvendigvis vil være til stor fordel for hans lag.

– Jeg tror det er slik at gode fotballspillere liker seg på godt underlag. Dinamo Zagreb er ikke like vant til å spille på kunstgress, men de har såpass gode fotballspillere, at det vil overraske meg om de blir dårligere av å spille på et så fint underlag, forteller treneren.

– Jeg tror de vil ut å score, men de skjønner også hvor viktig det er å balansere mellom å angripe og forsvare seg, legger han til.

Skullerud håper at publikum dukker opp i morgen for å oppleve europeisk fotball på Aker Stadion.

– Jeg håper folk i og rundt Molde ser verdien i en slik kamp. Det er den største kampen vi spiller her så langt i år og vi håper den får den rammen den fortjener, sier han.