Tror rådmann-jobben i Stranda kan bli en ettertraktet stilling

– Jeg tror rådmann-jobben i Stranda kan være et godt springbrett og en enestående sjanse til å teste sine fag- og lederkunnskaper, sier ordfører Jan Ove Tryggestad.

Stranda Rådhus

Tidligere i høst meldte Stranda kommune at de ikke engang hadde råd til å leie lokalene i rådhuset.

Foto: Maria Holand Tøsse / NRK

Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad

Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad sier de opplevde at jobben som økonomisjef var ettertraktet.

Foto: arkiv / NRK

Stranda kommune kommune har en anstrengt økonomi med 890 millioner kroner i lånegjeld og 50 millioner kroner i oppsamlet underskudd.

I november sa Ann Kristin Langeland opp stillingen sin som rådmann i Stranda.

Det betyr at ordfører Jan Ove Tryggestad & co må ut på markedet for å finne en ny person som kan være med og få skikk på den tunge økonomiske situasjonen i kommunen.

Det tror Tryggestad skal gå fint. Han mener nemlig at rådmann-stillingen i Norges mest økonomisk vanskeligstilte kommune kan være en karrieremessig genistrek. Stillingen blir lyst ut i januar.

– Jeg tror denne stillingen kan være et springbrett for en person som har de rette egenskapene til å gå inn og gjøre en innsats. Det er kanskje den mest krevende rådmann-jobben i landet, men samtidig er det en enestående sjanse for de som vil teste sine fag- og lederkunnskaper, sier Tryggestad.

Skiheis

Tryggestad sier de har lagt premissene for god økonomi, blant annet ved salg av Stranda skisenter, som gikk for 56 millioner kroner, torsdag 6. desember.

Foto: Jannicke Farstad / NRK

Premissene er lagt

Ordføreren tror rådmann-jobben vil gi de samme erfaringene som da kommunen skulle ansette ny økonomisjef.

– Den gang tiltrakk vi oss fagfolk fra sektorer som ikke var direkte nært beslektet med kommunal drift. Ståle Anker Ljøen ble et lykkelig valg for Stranda, og han har gjort en flott jobb så langt.

Tryggestad sier arbeidsforholdene kan bli bedre enn ventet for den nye rådmannen, ettersom kommunestyret allerede har lagt premissene for å redde den skakkjørte økonomien ved salg av skisenteret og innføring av eiendomsskatt.

Krever den beste

– Søker dere etter folk fra det offentlige eller det private?

– Jeg tror situasjonen i Stranda krever den beste av de beste. Om de er i offentlig eller privat sektor er jeg ikke opptatt av, for jeg er bare interessert i å få inn en motivert person som er villig til å gå på.

– Jeg tror faktisk vi vil tiltrekke oss folk som har en ekstraordinær ambisjon, avslutter Tryggestad.