NRK Meny
Normal

Søndag kan han bli klar for OL

Onsdag drar kristiansund-bryteren Felix Baldauf til Serbia for å prøve å kvalifisere seg til sommer-OL i Brasil. Så langt går alt etter planen.

Felix Baldauf

Felix Baldauf skal søndag prøve å kvalifisere seg til OL i bryting i Rio til sommeren

Foto: Vårin Antonsen Utne/Norges bryteforbund

Søndag får vi svaret på om Felix lykkes med planen han og brytetrener Eren Gjægtvik la i 2009. Da er det kvalifieringsstevne i Serbia. Blir han nummer en eller to, kan han bare glede seg til Rio.

To muligheter

Dersom Baldauf ikke lykkes i første forsøk, kommer det en ny mulighet i Istanbul i Tyrkia om tre og ei halv uke, forteller Gjæktvik. Også der er det gull og sølvvinneren som kommer seg direkte til sommer-OL.

Drømmen begynte i 2009

Det var under VM i bryting i Danmark i 2009 trener Eren Gjæktvik tenkte at han har et talent hjemme i Kristiansund som kan bli en bryter i verdensklasse. Han la en plan: Felix skal til OL i 2016

– Jeg dro hjem og tok det opp med han. Spurte om han var villig til å satse, og det var han forteller en ivrig trener. Han ville satse og bli med. Vi satte oss ned og laget noen mål. Han har nådd alle unntatt ett : – Vi hadde en plan om å ta gullet i VM i 2014, men det ble bronse, men gull i EM – vi må vel si at det var godkjent det også da, smiler Gjæktvik.

Felix Baldauf og trener Eren Andre Gjæktvik

Felix Baldauf og trener Eren Andre Gjæktvik

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Kjenner hver muskelfiber til Felix

Eren Gjæktvik kjenner både styrkene og begrensningene til Felix. Jeg vet hvor sterk han er og hva vi må jobbe med forteller treneren. 21-åringen er nå på toppidrettssenteret i Oslo og forbereder seg til OL-kvalifiseringen til helga.

Feilx Baldauf bryter i 98-kilos klassen, men veier i dag 102 kilo.

–Det er ikke noe problem, han kutter ut et måltid og tar seg en joggetur så er han i matchvekt igjen, sier treneren.

Han legger også vekt på at Felix nå har opparbeidet seg en vanvittig utholdenhet og en sterk psyke. Han er også uredd og slår grep der andre ikke tør. Det kan bli avgjørende for å skaffe seg billett til Rio sier en stolt trener.