Mangler 100 frivillige fem dager før start

Flere festivaler sliter med å samle nok frivillige arbeidere. Sommerfesten på Giske trenger til sammen 400 frivillige. Nå gjenstår det å finne de siste 100.

Sommerfesten på Giske 2011

Det ordnet seg med antall frivillige i 2011. Norheim håper at mange vil melde seg i siste liten, slik at festivalen blir like bra som i fjor.

Foto: Ina Kristin Lindin

Kine Norheim

– Jeg tror det er en klassisk sunnmørsting å være treig, mener Kine Norheim.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

– Sommerfesten på Giske er et veldig stort arrangement, vi trenger derfor veldig mange frivillige. Jeg er ikke helt sikker på det konkrete tallet, men vi mangler omtrent hundre mennesker, forteller Kine Norheim, frivilligansvarlig ved Sommerfesten på Giske.

Sommerfesten på Giske går av stabelen 28. juni. For å klare å avvikle denne festivalen er de avhengige av rundt 400 personer. Nå mangler de i overkant av 100 frivillige. Norheim håper at mange vil melde seg de kommende dagene.

– Jeg tror det er en klassisk sunnmørsting å være treig. Vi er sent ute med å kjøpe billetter, melde oss som frivillige ... også kommer det mange i siste liten. Skal festivalen klare seg, må flere melde seg.

Populær dugnadsånd

Norheim er på sitt første år som frivilligansvarlig, men hun har selv vært en av de frivillige tidligere. Hun tror at det har oppstått en trend når det gjelder å arrangere festivaler, og at dugnadsånden spiller en viktig rolle.

– Det blir stadig flere festivaler i området, og det tyder på at dugnadsånden er til stede. Det har blitt litt slik at å være frivillig er kult, sier Norheim.

Hun forteller videre at mange studenter melder seg for å finne noe som kan være positivt for CV-en og fremtiden. Kanskje Sommerfesten på Giske kan hjelpe deg til å kapre drømmejobben?

– Vi er fullstendig avhengige av frivillige. De er også selve hjertet i festivalen. Det er spesielt viktig for Sommerfesten på Giske. Hadde vi ikke hatt frivillige, så hadde vi heller ikke hatt en festival. Enkelt og greit.

Artikkelen fortsetter under bildet ...

Sommerfesten på Giske 2011

Her fra Sommerfesten på Giske 2011.

Foto: Ina Kristin Lindin

Stor gjensynsglede

Norheim legger merke til at de som har vært frivillige før, kommer gjerne igjen.

– Det som er kjekt er at vi nå begynner å kjenne igjen navna på lista. De som melder seg ønsker gjerne å være frivillige flere ganger, ofte fordi de synes at det er en positiv opplevelse, sier hun.

Er du en av dem som tror at du ikke klarer jobben? Ikke bekymre deg.

– Vi hører stadig at folk tror at jobben er for vanskelig. Det er den absolutt ikke. Det er snakk om relativt enkle oppgaver, og vi har med oss rutinerte gruppeledere på alle postene slik at vi får gitt god opplæring. Ikke vær redd for å ta på deg en jobb som du ikke har vært borti før, sier frivilligansvarlig ved Sommerfesten.