– Dette var den beste sommerfesten

Omtrent 20.000 mennesker tok turen til Giske for å være med på Sommerfesten lørdag. Det ble en unik opplevelse både for deltakere og artistene selv.

Ante Giskeødegård

Ante Giskeødegård var svært fornøyd med årets Sommerfest.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

I år hadde festivalsjefene Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård tatt grep for å redusere antall besøkende. I fjor ble det kaos og lange køer da 30.000 deltok på Sommerfesten.

Melissa Horn

Lyden forsvant da Melissa Horn spilte slik at konserten måtte stoppe opp. Heldigvis fikk de fikset lyden etter et kvarter.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

I år var området redusert og folk kunne sikre seg billetter på forhånd. Dette tror Ante Giskeødegård ga en bedre festivalopplevelse for folk flest.

– Det ble det et mer passende antall mennesker på Sommerfesten. Det ble mindre køer og folk hadde litt mer plass rundt seg enn i fjor da folk måtte stå som sild i tønne, sier han.

Men alle som dukket opp ved inngangen, fikk slippe inn.

– Ingen ble avvist i døra, selv om de ikke hadde billett, forteller han.

Lite kø

Oppblåsbare dyr

Både grisen og sauen på Giske hadde problemer med å stå på beina.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Omtrent 6000 mennesker hadde kjøpt billett på forhånd. Selv om området var redusert, hadde de i år flere toaletter og gjort det lettere for folk å kjøpe drikkekuponger. Giskeødegård er ikke i tvil om at dette var den beste sommerfesten.

– Alt gikk knirkefritt. Det var lite køer, det var mye bra musikk og folk var blide. I tillegg har vi fått masse skryt for barneopplegget vi hadde tidlig på dagen. Det ble rett og slett en festdag. Så jeg synes det var den kjekkeste sommerfesten så langt, sier han.

«Regnfest»

Sondre Lerche

Da Sondre Lerche spilte sto folk i pøsregn.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Det var ikke bare variert musikk deltakerne fikk oppleve, det var også variert vær. Det var solglimt tidlig på dagen, grått på ettermiddagen og pøsregn på kvelden. Ekte sunnmørsvær vil vel noen hevde.

– Det var fire årstider på en dag. Det var både vindstille, sol, vind og regn. Jeg håper ingen har blitt forkjølet, sier han med latter i stemmen.

Selv om himmelen åpnet seg i åttetiden, var det forbausende mange som ble hele kvelden.

– Det var så klart noen som gikk, men det var fullt foran scenene helt til siste stund, forteller han.

Mye skryt

Det var ingen tvil om at også artistene koste seg. Både Jahn Teigen, Gabrielle og Travis skrøt av arrangementet, naturen på Giske og publikummet.

– Dere er fantastiske, fuck regnet, ropte Gabrielle fra scenen til stor applaus fra publikum.

Opprydning

Opprydding etter Sommerfesten

Slik så det ut på Staurneset søndag ettermiddag.

Foto: Ante Giskeødegård

Nå er det stor opprydning dagen derpå kan festivalsjefen fortelle.

– Folk er i full sving for å rydde opp. Her er idrettslag og frivillige som hjelper til. Det begynner å se bra ut, men det vil nok ta en uke før alt er ryddet, forteller han.

Politiet fornøyd

Også politiet var fornøyd med arrangementet på Giske ifølge operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Tor-Andre Gram Franck.

– Folk oppførte seg stort sett bra. Det var ikke mer eller mindre bråk enn i fjor. Å ha et arrangement for både barn og voksne gjør at det blir sjelden bråk. Det viser seg at miksen er nøkkelen til suksess, sier han.