NRK Meny
Normal

Solskjær vil trekke Manchester United

Molde FK er allerede videre i europaligaen og torsdag møter de Ajax. I utslagsrundene håper Ole Gunnar Solskjær å møte gamleklubben, Manchester United.

MFK reiste i dag til Amsterdam for å spele mot Ajax.
Dersom Molde vinn, blir dei gruppevinnar.
Det er rekordmange romsdalingar som følger laget sitt til Nederland: Eitt tusen Molde-supporterar skal sjå kampen.

Solskjær

DRØMMETREKNING: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær håper laget hans møter Manchester United.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Torsdag spiller Molde den siste kampen i deres europaligagruppe. Laget er allerede videre til sluttspillet etter en rekke imponerende kamper mot sterk motstand.

Torsdag kveld møter moldenserne Ajax i Amsterdam, og med uavgjort eller seier vinner Molde europaligaens gruppe A.

– Målet når vi reiser ned nå er å ta minst ett poeng og reise hjem med førsteplass i gruppen. Det er egentlig en bragd å gå videre, men vi skal gjøre det beste ut av denne kampen her, sier lagets trener, Ole Gunnar Solskjær.

Taper Molde kampen kan tyrkiske Fenerbahçe kapre førsteplassen. Det kan de også om Molde spiller uavgjort, men da vil det avgjøres på målforskjell. Ajax har også mye å spille for. Slår de Molde og Celtic vinner over Fenerbahçe er det nederlenderne som går videre til utslagsrundene.

– United er drømmemotstanderen

Tirsdag røk det engelske storlaget Manchester United ut av Mesterligaen, noe som gjør at de blir en mulig motstander for Molde i utslagsrundene i Europaligaen.

Og det er ikke tvil om at en slik trekning ville falt i smak hos Solskjær, som spilte for Manchester United i en årrekke.

– Det er jo drømmemotstanderen for meg da. Hvis vi vinner gruppen blir vel både vi og United seedet og da går det ikke, sier Molde-treneren.

Rekordmange supportere

Til forrige bortekamp mot Celtic ble det satt ny rekord for antall supportere fra Molde som tok turen til en bortekamp i Europa.

Allerede nå blir den rekorden slått, når om lag 1000 supportere reiser i retning den nederlandske hovedstaden. Blant dem en som reiser på bortetur for første gang.

– Det er første gangen jeg er med, men jeg har sett de en del her i Molde. Nå gleder jeg meg til å se de på bortebane, sier Nikolai Skuseth.

– Det er kjempespennende å følge laget for tiden og det har jo vært opptur etter opptur i det siste, sier Olav Gjerland, som har funnet frem Molde-skjerfet før turen.