Solskjær tror marginene avgjør

Regjerende serieleder Molde er bedre forberedt til seriestart enn i fjor, sier Ole Gunnar Solskjær. Men et nytt seriegull? Det vil ikke Molde-manageren snakke så mye om.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær med sine nyervervelser foran 2012-sesongen. Fra v. Even Hovland, Ole Gunnar Solskjær, Mariin Linnes og Emmanuel Ekpo.

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Jeg bryr meg mer om prestasjonene enn resultatene. Våre egne prestasjoner kan vi gjøre noe med. Resultatene er blant annet avhengig av hva andre får til. Og det er mange som vil være med å slåss om seriegullet. Jeg tror at eliteserien i fotball vil by på flere vanskelige kamper i år enn i fjor. Marginene kommer til
å avgjøre, sier Solskjær.

Tre nye spillere

Solskjær har så langt hentet inn tre nye spillere til A-stallen som består av 24 mann. De tre er midtstopperen Even Hovland fra Sogndal, Martin Linnes fra Kongsvinger og nigerianeren Emmanuel Ekpo. Solskjær er på spissjakt, men ingenting er avgjort.

– Martin Linnes så jeg i fjor på U21-landslaget mot Sverige. Han er rask, fotrapp, teknisk god, atletisk og har en fantastisk mentalitet og innstilling til jobben han skal gjøre. Han kan spille høyre back eller høyre kant.

– Even Hovland kjenner de fleste fra Sogndal. Vi har jaktet hans signering i mange år. Jeg er blitt enda mer imponert over ham etter at han kom til Molde, men han har fortsatt mye å lære. Han er en ledertype med fantastisk innstilling. Jeg føler meg sikker på at vi får se Even på landslaget.

Ekpo som Rudi

Den foreløpig siste som har signert for Molde er nigerianeren Emmanuel Ekpo. Solskjær beskriver ham som en sentral midtbanespiller med et enormt klyv, en god pasningsfot og et godt overblikk.

– Han minner meg mye om Petter Rudi. Ekpo har en landskamp og har vunnet OL-sølv med for Nigeria. Forventningene til hva han kan få til er store.

Børre Steenslid er langtidsskadd og vil neppe være spilleklar de til de første vårkampene.

Vil rullere

Solskjær gjorde seg bemerket i fjor med stadig å rullere på spillerne. Han stilte sjelden med det samme mannskapet i to kamper på rad. Den oppskriften har han tenkt å følge i år også.

Det blir enda viktigere å rullere i år enn det var i fjor, fordi vi både har serien, NM-cup og i tillegg Europacupen. Å komme ut i Europa er en bonus både for meg og spillerne. Det blir et nytt eventyr for oss. Og vi skal ut i kvalifisering på
et tidspunkt da vi normalt skal være i god form. Det er en fordel, sier Solskjær.

Han tror det er fullt mulig for Molde å komme nå gruppespillet.

Men for å klare alt dette må vi skifte på spillerne fra kamp til kamp og ikke bare bruke dem som er i best form. A-stallen vår er bred, sterk og jevn. Jeg er ikke redd for å skifte på spillerne, sier Solskjær.

Han tenker kun Molde og sier det er helt uaktuelt for ham å jobbe et annet sted. Men spekulasjoner aksepterer han at det vil bli - både rundt egen person og andre trenere som enten gjør det bra eller dårlig.