Solskjær sitt luksusproblem

Å ha den største stallen i eliteserien gir både fordeler og ulemper. Men Solskjær har klar beskjed til benkesliterne som klager. – De må være klar og spille godt når de får sjansen.

Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har eliteseriens største stall.

Foto: Willie Vass / NTB scanpix

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har tretti spillere på A-laget. Det er den største stallen i eliteserien. Men å ha mange å velge mellom gir både fordeler og ulemper.

– Nå i begynnelsen av sesongen har det ikke vært så mange kamper, men nå kommer de tett som hagl. Det betyr at jeg kan rotere på spillere til forskjellige kamper. Nå har vi allerede fått to stykker som er suspendert, og med så mange spillere er det enklere å ha erstattere klare.

– Lært fra den beste

Solskjær har lært mye fra sin tidligere skotske manager i tiden i Manchester United.

Alex Ferguson har betydd mye for Solskjær, både som spiller og trener, og filosofien om å ha en stor tropp har han tatt med seg.

– Nå har jeg hatt en læremester i United som er den flinkeste til å holde en stor stall i gang, og i god form.

Klagde på lite spilletid

Men med en så stor tropp er det vanskelig å gjøre alle til lags. Molde-spiller Mushaga Bakenga har vært misfornøyd med å sitte på benken store deler av sesongstarten, og gikk ut i media og klagde på lite spilltetid.

I et intervju nylig la spilleren ikke skjul på frustrasjonen.

– Jeg fortjener å starte, jeg. Det er det egentlig ingen tvil om fra min side, og også fra flere andre. Formen min er god den, men det har ikke hjulpet så langt. Det begynner å bli rart. Jeg vet at jeg er mer enn god nok til å starte og spille hver kamp, sa Bakenga til Romsdals Budstikke for to dager siden.

Solskjær har klare svar til de som er misfornøyde.

– Da sier man kanskje ting man ikke skulle ha sagt i media. Men alle vet at de kommer til å bli involvert. Og skal vi ha en suksess-sesong så må alle være klar når de får sjansen.

Solskjær vet hva han snakker om. Han har selv erfaring med å sitte på benken.

– Jeg har en hanske enkel smash tilbake for dem som klager og sutrer for at de må sitte på benken. Det er en ting å gjøre når de får sjansen, og det er å spille godt, sier Solskjær.