NRK Meny
Normal

Solskjær rørt av hyllesten

Ole Gunnar Solskjær kommer aldri til å glemme lørdag 2.august 2008

Et varmt håndtrykk mellom Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær før kampen.
Foto: JON SUPER / AP

Nordmannen fikk en av tidenes hyllester på Old Trafford da han kom inn 68 minutter ut i sin egen testimonialkamp.

Ole Gunnar Solskjærs testimonialkamp for Manchester United endte med 1-0-seier over Espanyol. Nordmannen er en levende legende i Manchester. Etter at han la opp som spiller er han nå manager for reservelaget. Og det var en av Solskjærs elever der, unggutten Frazier Campbell som berget seieren for sin norske læremester.

Ole Gunnar Solskjær
Foto: ANDREW YATES / AFP

Folk reiste seg

Etter 68 minutter entret Ole Gunnar Solskjær banen. De frammøtte reiste seg på tribunene og ga ham hyllesten han fortjener.Nordmannen, som la opp i fjor, viste at han ikke har glemt de gamle kunstene.Kvarteret før full tid, ni minutter etter at han kom på banen, holdt Solskjær på å skrive seg på scoringslistene da han avsluttet med en suser som ble slått til hjørnespark.

Flott spill av Solskjær

Sju minutter før full tid ble Frazier Campbell spilt gjennom. Unggutten hyllet Solskjær da han ordnet 1-0, før han løp rett til nordmannen for å juble.Solskjær endte målløs, men overbeviste likevel. Teknikken lever så absolutt ennå og med det han viste lørdag skulle han ikke ha noe problem med å spille seg inn i et hvilket som helst norsk eliteserielag. I testimonialkamper er det vanlig at gamle storheter stiller på banen. Men Solskjær ønsket ikke det. Han ville ha en tøff kamp mot en tøff motstander. Dermed stilte United med dagens stjerner, og Espanyol gjorde likeså.

Hånd i hånd med barna

Før kampen entret Solskjær banen hånd i hånd med sine eldste barn Noah og Karna. Der ble han hyllet av fansen mens lagene stilte opp.Deretter entret hovedpersonen benken, der han blir å finne i mange år som trener og kanskje framtidig manager.Flere tusen fotballsupportere, mange av dem fra Norge, har farget Manchester rødere enn vanlig de siste dagene.Solskjærs testimonialkamp er blitt en folkefest i den engelske byen.Flere store bannere, utenfor og innenfor Old Traffords vegger, har brakt et enkelt budskap: 20legend, som spiller på Nordmannens navn Ole, hans draktnummer 20 og ikke minst hans status som United-legende.

You are my Solskjaer

Mens United og Espanyol gjorde opp på banen i det som også er en viktig oppkjøringskamp for lagene runget sangen You are my Solskjaer... ut over den mektige arenaen.Nordmannen kom til United fra Molde i 1996. Han gjorde 126 mål på 336 kamper for den engelske storklubben.Flere av målene kom etter at nordmannen var kommet på banen som innbytter.Hans mest kjente mål kom i mesterligafinalen i 1999. Nordmannens scoring på overtid ga United seieren over Bayern München.Flere United-fans husker ham også for de fire målene han lagde etter å ha entret banen som innbytter mot Nottingham Forest.