Solskjær om KBK: – Jeg er utrolig stolt

Ole Gunnar Solskjær ønsker Kristiansund alt godt i 28 kamper. Men i de to resterende kampene skal vennskapet legges til side.

Glad solskjær

STOLT: Ole Gunnar Solskjær er bare en av mange kristiansundere som smiler bredt for tiden. Solskjær gleder seg til å møte KBK i eliteserien neste år.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær er en av Kristiansund Ballklubbs største supportere. Han kan ikke gjøre annet enn å smile fra øre til øre når NRK spør om hjembyens opprykk til eliteserien.

– Det er kjempeartig for hele Kristiansund-by. Jeg stolt, alle som er kristiansundere er stolte. Trenerne Christian Michelsen, Ole Olsen, spillerne og Kjetil Thorsen har gjort en formidabel jobb, sier Solskjær.

Forrige søndag ble det klart at KBK skal spille i eliteserien 2017, etter å ha sikret seg 1–1 mot Jerv.

Lover KBK hard kamp

Etter avgangen i Cardiff var Solskjær stadig å se på treningsfeltet Kristiansund. Etter at han tok over trenerjobben i Molde, har ikke kontakten mellom dem forsvunnet.

1. Divisjon fotball 2016. Jerv-Kristiansund 1-1. KBK feirer opprykket

KBK spilte uavgjort mot Jerv forrige søndag, og er nå sikret opprykk til eliteserien. På søndag blir det folkefest i Kristiansunds gater.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Solskjær snakker ofte med Michelsen og Olsen på telefon for å bidra med råd, og følger med på kampene når han får tid. Molde-treneren er kry over fremgangen til hjembyens fotballag.

– Det har vært en fantastisk avslutning på sesongen for dem og en fantastisk start fra da de begynte for en 13–14 år siden. Det er ganske utrolig at de hvert år har kommet ett hakk lenger opp på rangstigen.

Hvordan blir det å få dem til Aker Stadion?

– Det blir veldig annerledes enn da vi har hatt dem her på treningskamper, for det skal jeg love Christian og Ole at da stiller vi ikke med redusert mannskap. Da skal vi vise dem.

– I fotball er vi profesjonell. Jeg ønsker KBK alt godt i 28 kamper. I våre to kamper mot dem må jeg dessverre bare legge vennskapet til side og ta seks poeng, sier Solskjær med et bredt smil.