NRK Meny
Normal

Solskjær nær Molde-exit?

Men det skal ikke være West Bromwich Albions som ønsker kristiansunderen som ny manager.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær

Etter det NRK erfarer vil Solskjærs kone, Silje Lyngvær og barna fortsette å bo i Norge om Solskjær velger å jobbe for en utenlandsk klubb.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

I kjølvannet av de siste dagers mediaspekulasjoner, kan mye tyde på at Ole Gunnar Solskjær forlater Molde etter tre år som manager.

Ingen andre nasjonale aviser i England har hengt seg på The Mirrors oppslag om Ole Gunnar Solskjær

Steve Madeley

Familieråd etter cupfinalen

NRK har i dag snakket med kilder som har kjennskap til Solskjærs fremtidsplaner. Nå skal det meste ligge til rette for at Solskjær kan pendle mellom Norge og en evetuell utenlandsk klubb.

NRKs kilder forteller at Solskjær nå har et sterkt ønske om å søke større karrieremessige utfordringer.

Tviler på Mirror-oppslag

Men det skal ikke være West Bromwich Albions som er den aktuelle klubben.

Ole Gunnar Solskjær

Har Solskjær stått foran en norsk sponsorvegg for siste gang på en god stund. Mandag er siste frist for kristiansunderen til å svare ja eller nei til Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Ingen andre nasjonale aviser i England har hengt seg på The Mirrors oppslag om Ole Gunnar Solskjær. De har selvfølgelig sjekket ut påstandene, og ikke funnet noen bekreftelser på det Mirror skriver. Heller ikke vi i Express & Star og den andre store lokalavisen som dekker WBA, har grunn til å tro at Solskjær er aktuell som erstatter for Steve Clarke.

Det er sportsjournalisten Steve Madeley i Express & Stars som forteller dette til NRK.

Ledelsen i Molde har ikke vært tilgjengelig for å kommentere den siste utviklingen rundt Solskjærs fremtid overfor NRK i dag. Men til Romsdals Budstikke sier administrerende direktør i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen:

Jeg vil ikke på noe tidspunkt kommentere påstander eller eventuelle prosesser rundt Ole Gunnar. Hvis noe blir konkret, kommuniserer vi det ut.

Solskjær spekulasjoner

Det er kun The Mirror i England som har fulgt WBA-sporet i kjølvannet av de nye spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjærs arbeidsfremtid. Kan Cardiff være klubben som Solskjær ender opp med å lede?

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Han prøver også overfor avisen å legge en demper på spekulasjonene rundt West Bromwich Albions angivelige interesse for Solskjær ved å si følgende:

– Jeg kan ikke si noe om hva som skjer utenfor Molde Fotballklubb. På generelt grunnlag kan jeg si at The Mirror er en ekstremt lite troverdig avis.

Kan gi Molde et betydelig beløp

Solskjær har kontrakt med Molde frem til sommeren 2014, forlater han klubben før den tid vil det være grunnlag for å forhandle om en solid kompensasjon fra Solskjærs eventuelle nye arbeidsgiver.

Akkurat nå står Tottenham og WBA uten manager og Cardiffs manager Malky Mackay er i en svært utsatt posisjon for øyeblikket.