NRK Meny
Normal

– Vi skal bruke hjemmefordelen

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er imponert over hvordan laget hans har taklet det å bli norsk seriemester. – De var preget noen få dager, men fikk tilbake fokuset før siste serierunde, sier Solskjær, som lover et fokusert Molde-lag som entrer banen torsdag kveld.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sier at spillerne må være positive og ha troa på seg selv i kampen mot København torsdag.

Foto: Roar Strøm / NRK

Dette kan bli siste Molde-kamp for flere av spillerne på laget som tok gull i serien. Og det er ikke bare Vegard Forren og Magnus Wolff Eikrem som kan forsvinne.

– Vi har ikke fått tilbud fra noen klubber ennå. Men det nytter ikke å tro noe i fotball. Til og med Daniel Berg Hestad kan forsvinne. Jeg håper han kommer tilbake neste år. Men dette kan bli Daniels siste hjemmekamp for MFK.

– Kom til stadion torsdag

Ole Gunnar Solskjær har en oppfordring til Molde-supporterne: Det er å komme til stadion. For dette kan være Daniel Berg Hestads siste hjemmekamp.

De som er glad i Daniel og glad i Molde fotballklubb må komme og se på. Det er det ikke tvil om, sier Solskjær til MFK.

– Skal bruke hjemmefordelen

Ole Gunnar Solskjær har tenkt å kapre alle tre poengene i torsdagens kamp mot København. De var ikke langt unna poeng sist. Denne gangen har Molde både godfølelsen fra seriemesterskapet og fordelen av hjemmebane med seg.

Vi har hjemmebane. Det er en fordel. Vi har vært svært gode hjemme i år. Vi har vunnet 14 av 15 hjemmekamper i serien. Det er gode hjemmekamper som har ført oss fremover i Europa. Denne fordelen skal vi bruke i morgen.

– Dette er «Kampen om Norden»

Det er kanskje en klisjé. Men Solskjær viker ikke unna å kalle torsdagens kamp for «Slaget om Norden». Han gjør dette vel vitende om at flere nordiske lag fortsatt er med i Europaligaen.

Vi må få kalle dette slaget om Norden. Der er jo et svensk lag som også vil ha et ord med i laget, men denne kampen ser vi på som slaget om Norden, sier Solskjær.

– Imponert over spillerne

Solskjær lot seg imponere over laget sitt i kampen mot Fredrikstad. Molde var allerede seriemestere. Likevel holdt de intensiteten oppe, og vant til slutt fortjent 2–0. Spillerne hadde et par dager der de var utladet etter seriemesterskapet. Men fokuset var tilbake i forkant av siste serierunde. Og mot København blir det, ifølge Solskjær, en fokusert Molde-tropp som entrer banen.

– Det kommer til å gå på små marginer i morgen også. Guttene må ha troa på det vi holder på med. Vi må være positive og sende folk i angrep, sier Solskjær.

– Friske spillere

Magne Hoseth og Even Hovland er fortsatt skadet. Resten er friske og i god form, ifølge Solskjær. Han sier det er sjelden kost å ha så mange spillere tilgjengelige.

– Vi har forberedt oss godt. Noen har spilt landskamp. Vi var veldig gode mot Fredrikstad. Dette skal bli bra, sier Solskjær.