Solskjær utsetter signering av ny kontrakt

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har bedt MFK-ledelsen om mer tid til å drøfte neste karrieresteg med familien.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har gjort stor suksess som klubbtrener, med to seriegull og ett cupgull. Skal dette bli de siste pokalene han tar i Norge for denne gang?

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I september var Molde FK sin styreleder, Øystein Neerland klar på at klubben håpet å få i orden en forlengelse av kontrakten til hovedtrener Ole Gunnar Solskjær i løpet av denne høsten.

Dette har enn så lenge ikke kommet i orden, og den tidligere United-profilen har kun kontrakt med Molde til sommeren 2014.

Nå har Solskjær bedt Molde-ledelsen om mer tid til å diskutere sitt neste karrieresteg med familien. Det bekrefter styreleder Øystein Neerland i MFK.

– Solskjær har uttrykt behov for å tenke over fremtiden, og vi har blitt enige om at han skal få frist frem til jul for å gjøre dette, sier Neerland.

– Frykter ingenting

Øystein Neerland

Styreleder Øystein Neerland i MFK sier overgangsspekulasjoner er en naturlig del av fotballens dynamikk, og at de ikke bekymrer seg over dette.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK Møre og Romsdal

Solskjær har hele tiden vært klar på at han har ambisjoner om å trene en storklubb i utlandet. Gjerne klubben i hans hjerte, Manchester United.

To seriegull og et cupgull på tre år er et godt blikkfang for utenlandske klubber som er interesserte i å hente inn en suksessfull trener.

Men senest etter cupfinalen sa adm.dir. Tarje Nordstrand Jacobsen til NRK at de ikke frykter å miste gulltreneren sin til sommeren.

– Jeg frykter ingenting. Det at klubben gjør det såpass bra at vi blir attraktive for andre klubber i utlandet er bare en tillitserklæring. Det viser at vi gjør noe riktig, sa Jacobsen 25. november.

Interesserte klubber?

Nå kan kontraktsforhandlingene bli utsatt helt til tampen av året.

Ved et eventuelt «nei» fra Solskjær vil Molde FK gå inn i et år der hovedtreneren forlater klubben ved halvspilt sesong.

Men styreleder Neerland svetter ikke av den grunn.

– Dette er fotballens dynamikk, og vi kan verken gå rundt og tenke på det eller bekymre oss. Det er helt vanlig at spillere og trenere blir attraktive for andre klubber når de gjør det bra, og dette er vi fornøyd med.

– Vil du avsløre om det er andre klubber som prøver å sikre seg Solskjær?

– Det er ukjent for meg, sier Neerland.