Solskjær henter islandsk spisstalent

Den islandske tenåringen Óttar Magnús Karlsson (19) har skrevet under på en treårsavtale med Molde.

Óttar Magnús Karlsson

Óttar Magnús Karlsson (19) har skrevet under på en treårsavtale med Molde.

Foto: Molde FK

Det skriver klubben i en pressemelding fredag.

Den høyreiste spissen (190 centimeter) dro til Ajax og deres ungdomsakademi i 2013. I vår gikk han først på lån til Sparta Rotterdam før han returnerte til barndomsklubben Vikingur Reykjavík i slutten av april.

Karlsson har også 23 kamper og tre mål for aldersbestemte landslag, og spiller i høst EM-kvalifiseringskamper for U21-landslaget.

Fulgt han i et halvt år

Ifølge pressemeldingen har manager i Molde FK, Ole Gunnar Solskjær, fulgt islendingen i et halvt år og beskriver han som en fysisk sterk angrepsspiller:

– Han er et av de største spisstalentene fra Island, og han har gått skolen sin i Ajax. Han er veldig godt skolert og en intelligent spisstype som vi tror kan bidra positivt i eliteserien allerede neste år, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

Karlsson skal være svært fornøgd med å ha inngått en treårsavtale med romsdalsklubben.

– Det er en god følelse å ha dette overstått, det har vært en prosess over en lengre periode. Molde viste stor interesse for meg og jeg likte godt byen da jeg kom for å sjekke ut forholdene. Jeg så kampen her mot Sogndal, det var ikke den beste kampen men jeg liker godt spillerne og treneren her, sier han.

Laster Twitter-innhold