Det er én ting Solskjær virkelig gruer seg til

Søndag skal flere spillere får beskjed fra Solskjær om at de må sitte på tribuna. Manageren gruer seg som en hund til å utføre handlingen.

Solskjær sier det rett ut; - kan jeg ikke påvirke mine spilleres hoder rundt hvordan de skal vinne finalen, har jeg ikke gjort jobben min.

Solskjær sier det rett ut; - kan jeg ikke påvirke mine spilleres hoder rundt hvordan de skal vinne finalen, har jeg ikke gjort jobben min.

Det finnes ingen ting som er verre, enn å tape en cupfinale

Ole Gunnar Solskjær

Molde dro til Danmark onsdag med 23 spillere. Søndag kan Solskjær bare melde inn 18 spillere til innsats under cupfinalen. Det betyr fem svært skuffede spillere på tribuna når Rosenborg er motstanderen på Ullevaal stadion.

Dette er den delen av jobben Solskjær liker minst. Han sier det smerter å måtte overbringe beskjeden samtlige spillere har trent og jobbet for å unngå hele den lange veien frem til en cupfinale.

Cupfinalen

Petter Christian Singsaas kysser kongepokalen i 2005. Det var sist gang Molde vant cupfinalen. I 2009 tapte de mot Aalesund. Solskjær kan søndag vinne sin første turneringstittel som sjef for et seniorlag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det verste med jobben, er å si til en gutt, eventuelt mann, at; denne cupfinalen her spiller ikke du, sier Solskjær.

Hadde finalelaget klart alt onsdag

Da NRK møtte Solskjær i København tidligere i uka, proklamerte han at finalelaget alt var klart i hans hode. Derfor har han også fått god tid på seg til å velge riktige ord når beskjeden om tribuneplass skal overleveres fem spillere.

– Med mindre noen blir sjuk eller skadet, så har jeg laget klart. Jeg har mange gode spillere, så det blir alltid gode spilere som må sitte på benken, sier han.

De som skal spille, skal han selv psyke opp med innspill basert på egne erfaringer fra turneringsfinaler.

Cup kan bare vinnes

For skulle ikke Solskjær makte å påvirke spillernes hoder, har han i følge seg selv, svikta i egen jobb.

– Klart jeg har det, om jeg ikke kunne gjøre det, hadde jeg ikke gjort jobben min, sier Solskjær.

Molde-sjefen mener at cupfinalen bare kan vinnes, det er det eneste som betyr noe. Hederlig innsats får andre være fornøyd med, han gir blaffen i alt som ikke kan kalles en seier.

– Vi skal ikke ha annet i hodet enn å vinne kampen, for det er nok av dem som er mer enn glade nok for å komme seg til en cupfinale. men det er ingen ting verre enn å tape en cupfinale, sier Solskjær.

Mer fra cupfinaleoppkjøringen:

Blir dette Daniels siste sjanse til å kopiere Al Pacino?

Lurte Arne Scheie så han ble fornærmet

Harry Hestad

Molde-legenden Harry Hestad intervjues på P1 lørdag ettermiddag.