NRK Meny
Normal

Solskjær-eufori etter nytt gull

Molde er fortsatt i vill festrus etter fotballsuksessen. Kampen for å beholde Ole Gunnar Solskjær kan gi klubben tømmermenn ganske fort.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær blir ikke mindre ettertraktet etter seriegull nummer to på like mange år.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Manageren har allerede takket nei til flere tilbud fra engelsk fotball. Jan Åge Fjørtoft snakker i nesten lyrisk stil om Solskjær.

MGP Ørland - Akkurat nå !

Jan Åge Fjørtoft trur det kan bli hardare kamp om Ole Gunnar Solskjær etter suksessen i Molde.

Foto: TOM HANSEN / FOTOGRAF TOM HANSEN AS

Suksess som trener

Søndag forsvarte Molde seriegullet etter 1–0 over Hønefoss. Klubben har gjennomgått en kraftig profesjonalisering etter at Solskjær kom inn vinteren 2011.

– Hvor lenge får norsk fotball ha Solskjær i eliteserien?

– Det er nesten umulig å si. Det handler veldig mye om timing i fotball. Når det gjelder det å bli Manchester United-manager, så har Solskjær gjort første steg mot det som en gang kanskje kan bli en realitet. Bare en slik tanke om at en av våre kan være aktuell som erstatter for Alex Ferguson, er jo fantastisk for
norsk fotball, sier Jan Åge Fjørtoft til NTB.

Ny trend

Solskjær feiret søndag tittelforsvaret i regnværet.

– Det er veldig hyggelig for norsk fotball at folk som Solskjær og Ronny Deila (Strømsgodset) gjør det bra.

– De er unge og våger å tenke nytt både som trenere og ledere. Samtidig er jo nesten hele U21-landslaget nå oppe på A-laget.

– Blir lagt merke til

Fjørtoft tror Solskjærs suksess blir lagt mest merke til i England.

– Han har et stort navn der fra tiden som spiller.

– Etter det første Molde-gullet vil jeg tro reaksjonen hos en del klubber var: Dette kan hvem som helst klare. Nå er nok innstillingen at Solskjær virkelig kan gjenskape bedriften. Så jeg vil jeg tro klubber tenker at tiden er inne for å forlate hjemlandet.

– Nei takk

I mai var Solskjær i samtaler med Aston Villa, men han valgte å takke nei. Senere er nordmannen lansert som sjef i flere andre engelske klubber.

Etter dobbeltsuksessen i Molde har hans managerrenommé fått et kjempeløft. Solskjær returnerte til Norge fra jobben som trener for Manchester Uniteds reservelag for snaut to år siden.

Solskjær har en klausul i sin Molde-kontrakt. Den gir ham rett til å bryte avtalen dersom han velger å signere med en Premier League-klubb.