NRK Meny
Normal

– Jeg tok meg sammen på slutten

Alpinisten Sebastian Foss Solevåg (23) hadde håp om å ta VM-medalje i Beaver Creek i dag. Det gikk rett vest i første omgang, men ålesunderen kjørte seg glimrende opp i andre runde.

Foss-Solevåg i andre omgang

Ålesunderen kjørte veldig mye bedre i andrerunden, og var førnøyd til tross for at det ikke ble medalje.

Foss-Solevåg åpnet svakest av samtlige i første omgang og kjørte ikke noe bedre nedover løypa. Han ble 2,23 bak Hirscher i mål.

Slalåmomgangen var en tung og lang affære for løperne, med veldig mye sving. Ledertiden til Hirscher ble på 1.03,38. Det er langt i forhold til vanlige slalåmomganger. Løperne er tydelig slitne når de kommer i mål.

Tok seg sammen i andre runde

Men andreomgangen var bedre for ålesunderen. Han tapte i starten, men kjørte glimrende på den nederste biten.

– Jeg tok meg sammen på slutten. Jeg vet jeg er god når det går fra bratt til flatt, sa en sliten Foss-Solevåg.

En nordmann på fjerdeplass, og to i topp ti. Henrik Kristoffersen kjørte en glimrende andreomgang, og var bare to hundredeler unna bronse. Foss-Solevåg endte på 9. plass.

Taktisk bom?

Foss-Solevåg var over to sekunder bak etter første runde. Det var tregt og stukket med seige og lange svinger. Andreomgangen var stukket på en måte som gjorde at løperne måtte være hurtige og ha raske bevegelser. Diskusjonen går på om trener Christian Mitter valgte feil taktikk med måten han valgte å stikke den første løypa.

– Det er flaut, konstaterte Solevåg etter førsterunden.

Aamodt mener den seige løypa, stukket av den norske treneren, ikke passer Solevåg.

– Han er god i raske løyper og har mye hurtighet i kroppen, sier Aamodt.

– Jeg må gjenta meg selv. Det er veldig rart at den norske treneren setter en sånn løype når vi ser på de løperne han har. Vi må sette et spørsmålstegn ved det, sier Aamodt etter andreomgangen.

Han går så langt som å si at Foss-Solevåg kunne tatt en medalje hvis den første omgangen hadde vært stukket annerledes.

– Han (Christian Mitter) legger opp til smash for oss, og så smasher vi ut, sier Foss-Solevåg.

Foss-Solevåg slet i første omgang

Sebastian Foss Solevåg fra Ålesund syns det gikk seigt i bakken i Beaver Creek i dag, og var ikke fornøyd med første omgang.

Håpte på medalje

Solevåg har en tredjeplass fra verdenscuprennet i slalåm i Zagreb denne sesongen. Det hadde han i bakhodet før VM-rennet i ettermiddag.

Ved siden av tredjeplassen fra Zagreb, klarte han også fjerdeplassen i verdenscupåpningen i slalåm i finske Levi midt i november i fjor. Det viser at han har farten i kroppen.

– Er du fornøyd med forberedelsene til VM-debuten din?

– Det har vært veldig god oppladningen til VM for min del. Vi dro i god tid til Aspen og fikk vendt oss til både døgnrytmen, snøen, høyden og alt, så det har vært perfekt, sier 23-åringen.