Hopp til innhold

Har funnet omkommet person i kulpen under Muldalsfossen

Letemannskap har funnet en død person i kulpen under Muldalsfossen. Et Sea King-helikopter skal frakte ut den omkomne.

Muldalsfossen

Alle ressurser ble sendt til Muldalsfossen i går ettermiddag for å lete etter den utenlandske turisten. Søket ble avsluttet på grunn av vanskelige forhold og leteaksjonen skal fortsette i dag. Bildet er tatt fra leteaksjonen i går.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Om lag klokka 16.30 ble den døde personen fraktet bort fra kulpen under Muldalsfossen. Mannen ble lokalisert ved 13.30-tiden.

– Mannskap fra den alpine redningsgruppe har tatt seg ned til kulpen i fossen, og har gitt tilbakemeldinger om at de har gjort et funn av en død person, forteller politiets operasjonsleder Per Åge Ferstad, ved Møre og Romsdal politidistrikt.

– Er dette den savnede personen?

– Det er ingen andre som er savnet i dette området, som vi har kunnskap om.

Firet ned redningsmannskap

Kl. 11.50 begynte redningsmannskapet å fire ned to personer fra alpine redningsgruppa mot kulpen i bunn av Muldalsfossen. Det var uvisst om vedkommende befant seg i eller utenfor kulpen, men de to som ble sendt ned var utstyrt med våtdrakt og dykkermaske for å kunne gjøre et overflatesøk.

Personen som er av tysk statsborgerskap har vært savnet siden i går ettermiddag. Leteaksjonen ble avsluttet litt etter kl. 23 søndag kveld grunnet vanskelige forhold for redningsmannskapet.

– Det er snakk om 190 meter fritt fall, så vi søker etter en antatt død person, fortalte Ferstad, mandag morgen.

Leteaksjon utsatt

Joachim Olsvik, innsatsleder i Møre og Romsdal politidistrikt

Joachim Olsvik, innsatsleder i Møre og Romsdal politidistrikt.

Foto: Jannicke Susann Farstad / NRK

Søket skulle etter planen gjenopptas i åttetiden mandag morgen, men ble utsatt på grunn av forsinkelser i samling av mannskap og tilrigging for videre søk.

– Det vi gjør nå er å organisere oss for å gjenoppta søket etter personen som falt i fossen i går, sier Joachim Olsvik, innsatsleder i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet kunne tidligere fortelle at de ville fortsette søket i dag med samme type mannskap, klatrere og alpint redningsgruppe, som skal forsøke å ta seg ned til området hvor de tror mannen skal ligge.

Møre og Romsdal sivilforsvarsdistrikt ble også involvert i leteaksjonen.

Bruker alle ressurser på å finne mannen

Klokken 17.02 søndag ettermiddag meldte politiet på Twitter at en utenlandsk turist skal ha falt ned i Muldalsfossen, som ligger i Tafjord i Norddal kommune.

Muldalsfossen

Muldalsfossen skal ha et fritt fall på nesten 200 meter. Den utgjør siste del av Muldalselva før den ender i Tafjorden.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Det ble kort tid etter igangsatt leteaksjon med luftambulanse i området før Sea King klatrere og alpint redningsgruppe senere overtok søket for å lokalisere mannen som er i 60-årene.

Fossen er den største på Sunnmøre, med et fritt fall på nesten 200 meter.

– Vi er i kontakt med vitne og pårørende som var i området. Nå jobber vi med alle mulige ressurser for å finne vedkommende, fortalte politiets innsatsleder Jon Tommy Flo, ved Møre og Romsdal politidistrikt i går.

Brukte droner og klatrere i søket

I går opplyste politiet at det ble benyttet også droner i søket, samt klatrere som søkte på sidene og nedover mot kulpen, i bunnen av fossen.

– Det er et vanskelig terreng å komme seg frem i. Vi søker nå ved stedet der vitner så ham sist. Ifølge vitner sklei han oppe med broa, som er øverst oppe, rett ved fossen. Vi har ikke funnet noen gjenstander eller tegn til mannen enda, fortalte politiets operasjonsleder Borge Amdam til NRK rett etter klokken 20 i går kveld.

Muldalsfossen

Både luftambulanse og Sea King tok del i søket i går. Sea King tok etter hvert over, sammen med ressurser fra alpint redningsgruppe.

Foto: Randi Flø / Storfjordnytt