Søker etter en mann som trolig ikke er lokal

Politiet søker fortsatt etter en mann i forbindelse med brannstiftelsen i Fosnavåg. – Ting kan tyde på at mannen ikke har oppholdt seg i lokalmiljøet før eller siden, opplyser politiet.

Krimteknikere på plass i Fosnavåg

PÅTENT: Politiet har etter tekniske undersøkelser bevist at brannen er påsatt.

Foto: Arne Flatin / NRK

– Vi har ikke pågrepet noen, men vi jobber fortsatt med saken, sier politioverbetjent Leif Arne Mork ved Ulstein og Hareid lensmannskontor.

Det var søndag 16. august at alle nødetater rykket ut til en enebolig i Fosnavåg i Herøy etter melding om en brann. I ettertid har tekniske undersøkelser bevist at brannen var påsatt og politiet har fått flere vitneobservasjoner om en mørkhudet mann som er sett i nærheten av åstedet.

Søker fortsatt etter ukjent gjerningsperson

Politiet meldte først at personen var sett springende fra åstedet etter at vitner hadde hørt høye smell.

Leif Arne Mork

Politioverbetjent Leif Arne Mork ved Ulstein og Hareid lensmannskontor sier at politiet nå jobber med trafikk- og teledata.

Foto: Arne Flatin / NRK

– Det stemte ikke at denne personen sprang fra stedet. Det vi har av observasjoner er at denne personen skal ha kommet fra tomta og oppholdt seg en tid blant resten av de skuelystne, før han på et eller annet tidspunkt forsvant fra stedet, sier Mork.

Mange har meldt fra om personen, men politiet har foreløpig ikke klart å identifisere vedkommende.

– Ingen har kunnet gi oss noe navn på denne personen, og vi har ingen formening om hvorvidt denne personen fortsatt er i området. Det er ingen av vitnene som har sett denne mannen hverken før eller etter, sier Mork.

Mannen har ikke status som mistenkt i saken, men politiet mener han kan sitte med viktig informasjon.

– Dette er en person vi ønsker å komme i kontakt med fortsatt. Vi tror denne personen vil kunne fortelle oss noe om omstendighetene i og med at han ble sett på stedet umiddelbart etter brannen.

Personen var ifølge vitneobservasjonen mørkhudet, iført mørke klær, og hadde kort hår.

Jobber med trafikk- og teledata

Politiet har avsluttet undersøkelsene på åstedet, men jobber fortsatt med saken.

– Det er fortsatt arbeidsoppgaver i saken som ikke er avsluttet med tanke på å få identifisert en mulig gjerningsmann. Vi jobber fortsatt med trafikkdata og teledata for å se om vi kan få identifisert denne personen.

Politiet vil etterforske saken så lenge det er ting de ikke har fått avklart.

– Vi har et håp om en oppklaring og å finne en gjerningsperson, sier Mork.