– Dette var katastrofalt

Etter pause raknet Aalesund og tapte 4–1 mot Sogndal. Sogndal scoret like mange mål mot Ålesund som de har gjort på de åtte første kampene til sammen. – Dette var utrolig dårlig, sier AaFKs Bjørn Helge Riise.

Sogndal utligner mot Aalesund

Bortelaget kunne gå jublende av banen etter en solid 4–1 seier over Aalesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Mange tippet et jevn og sjansefattig oppgjør på Color Line Stadion søndag. Men i stedet kom sjansene på løpende bånd og det tok bare ett minutt før Mustafa Abdellaoue utnyttet en feilberegning av Christopher Psyche og banket ballen i mål.

Ole Amund Sveen scorer

Ole Amund Sveen scoret utligningsmålet for Sogndal etter 13. minutter spilt.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Men Sogndal kom seg fort etter baklengsmålet og utligner til 1-1 allerede etter 13 minutter. Det ble også stillingen til pause.

Mange store målsjanser for bortelaget gjorde at Bjørn Helge Riise i pausen innrømmet til CMore at Aalesund var heldige som ikke lå under.

I andreomgang var Sogndal effektive foran Aalesund-målet. Etter et selvmål etter 52 minutter setter Sogndal inn to mål til bak Aalesund-keeper Anderas Lie før det er gått et kvarter. Og Aalesund måtte gå ydmyket av banen med 4–1 tap på hjemmebane.

– Dette er utrolig dårlig

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen var ikke særlig fornøyd etter stortap på hjemmebane.

Foto: Øyvind Sandnes

Aalesund-trener trond Fredriksen var tydelig misfornøyd da han snakket med TV2 etter kampen.

– Dette er ikke godt nok. Vi er dårligere enn Sogndal i alt vi gjør, både som lag og individuelt. Samtidig har vi ikke den tenningen og innlevelsen som skal til for å vinne en fotballkamp.

Bjørn Helge Riise er heller ikke nådig i selvkritikken.

– Katastrofalt. Dette var utrolig dårlig, sier han.

Sogndal har knekt bortekoden

Ole Amund Sveen scorer

Ole Amund Sveen scoret utligningsmålet for Sogndal etter 13. minutter spilt.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Sogndals Martin Ramsland hadde flere store sjanser i første omgang og etter 64 minutter setter han en retur fra keeper enkelt i mål.

– Dette var deilig. Jeg skulle gjerne hatt to mål i førsteomgang, så det var deilig å få en scoring i andre omgang, sier Martin Ramsland til TV2 etter kampen.

Med første seier på bortebane for sesongen mener han at det har løsnet for laget.

– Det flyter godt for oss nå. Vi har følt at vi har hatt marginene mot oss, men i dag stemte det bra, sier han til kanalen.

Laster innhold, vennligst vent..