– Dette var katastrofalt

Etter pause raknet Aalesund og tapte 4–1 mot Sogndal. Sogndal scoret like mange mål mot Ålesund som de har gjort på de åtte første kampene til sammen. – Dette var utrolig dårlig, sier AaFKs Bjørn Helge Riise.

Sogndal utligner mot Aalesund

Bortelaget kunne gå jublende av banen etter en solid 4–1 seier over Aalesund.

Mange tippet et jevn og sjansefattig oppgjør på Color Line Stadion søndag. Men i stedet kom sjansene på løpende bånd og det tok bare ett minutt før Mustafa Abdellaoue utnyttet en feilberegning av Christopher Psyche og banket ballen i mål.

Ole Amund Sveen scorer

Ole Amund Sveen scoret utligningsmålet for Sogndal etter 13. minutter spilt.

Men Sogndal kom seg fort etter baklengsmålet og utligner til 1-1 allerede etter 13 minutter. Det ble også stillingen til pause.

Mange store målsjanser for bortelaget gjorde at Bjørn Helge Riise i pausen innrømmet til CMore at Aalesund var heldige som ikke lå under.

I andreomgang var Sogndal effektive foran Aalesund-målet. Etter et selvmål etter 52 minutter setter Sogndal inn to mål til bak Aalesund-keeper Anderas Lie før det er gått et kvarter. Og Aalesund måtte gå ydmyket av banen med 4–1 tap på hjemmebane.

– Dette er utrolig dårlig

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen var ikke særlig fornøyd etter stortap på hjemmebane.

Aalesund-trener trond Fredriksen var tydelig misfornøyd da han snakket med TV2 etter kampen.

– Dette er ikke godt nok. Vi er dårligere enn Sogndal i alt vi gjør, både som lag og individuelt. Samtidig har vi ikke den tenningen og innlevelsen som skal til for å vinne en fotballkamp.

Bjørn Helge Riise er heller ikke nådig i selvkritikken.

– Katastrofalt. Dette var utrolig dårlig, sier han.

Sogndal har knekt bortekoden

Sogndals Martin Ramsland hadde flere store sjanser i første omgang og etter 64 minutter setter han en retur fra keeper enkelt i mål.

– Dette var deilig. Jeg skulle gjerne hatt to mål i førsteomgang, så det var deilig å få en scoring i andre omgang, sier Martin Ramsland til TV2 etter kampen.

Med første seier på bortebane for sesongen mener han at det har løsnet for laget.

– Det flyter godt for oss nå. Vi har følt at vi har hatt marginene mot oss, men i dag stemte det bra, sier han til kanalen.