Ingen tatt i snøskred i Rauma

Hovedredningssentralen avslutter søket ved Steinberget i Isfjorden i Møre og Romsdal. Ingen skal ha blitt tatt i skredet.

Ras Rauma

Fredag ettermiddag gikk det et snøskred fra Steinberget i Isfjorden i Møre og Romsdal.

Foto: Ottar Rydfjord

Det melder Hovedredningssentralen i Sør- Norge klokken 16.30 fredag.

– Det er snakk om et mindre skred og ingen er tatt, skriver de på Twitter. Redningshelikopteret ble omdirigert til Harstadfjellet i Rauma der det har gått et stort skred.

Alle nødetatene rykket ut

Det var i 15.20 tiden fredag at Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte om et snøskred fra fjellet Steinberget i Isfjorden i Møre og Romsdal. Alle nødetatene rykker ut til stedet.

Ras Rauma

Alle nødetatene rykket ut til stedet.

Foto: Ottar Rydfjord

Snøskredet gikk ned i retning mot Kavliheian og stoppet i området ved tregrensen. Det skal ha vært rundt 200–300 meter langt og 100–200 meter bredt.

Klokken 16.15 meldte Rauma Røde Kors at de var fremme ved bunnen skredet og at de hadde satt i gang søk. Det ble først meldt om spor i nærheten av skredet, men man visste ikke om noen hadde blitt tatt. Politiet ba også om tips dersom noen hadde kjennskap til raset.

Klokken 16.30 meldte Hovedredningssentralen at hadde avslutter søket og at ingen hadde blitt tatt.

Laster kart, vennligst vent...

Ekstrem rasfare

Erwin Barents var på toppen av Steinberget i dag formiddag og sier det er ekstrem rasfare i området.

– Vi gravde en snøprofil som viste at det var stor rasfare og hørte mange drønn. Vi måtte bare komme oss ned igjen på en trygg måte, sier han.

Det er nå betydelig snøskredfare (farenivå 3) i hele Møre og Romsdal fredag og lørdag. Det melder NVE på sine nettsider, varsom.no. Nysnøflak kan ligge på svake lag eller hard overflate. Svake lag kan også påvirkes, spesielt der snødekket er tynt.

Det har også gått flere snøskred i Møre og Romsdal fredag.