Hopp til innhold

Kronisk snømangel truer kombinert-NM

Bakkesjef Odd Bjørn Angvik nekter å snakke om avlysing av kombinert- og hopp-NM, til tross for kronisk snømangel.

Odd Bjørn Angvik i Skarbakken

Odd Bjørn Angvik i Skarbakken – fire uker før kombinert- og hopp-NM. Lite snø sa du?

– Vi er optimistiske og snakker ikke om avlysing ennå, sier bakkesjef Odd Bjørn Angvik når NRK treffer ham ved Skarbakken i Molde.

I januar ble ski-NM flyttet fra Skaret til Lillehammer, som følge av snømangel og dårlige forhold.

Nå kan både kombinert- og hopp-NM lide samme skjebne.

Kun fire uker gjenstår før arrangementene skal gå av stabelen 28. til 30. mars. Om to uker skal det etter planen gjennomføres prøvehopp.

Odd Bjørn Angvik

– Avlysning er ikke noe tema foreløpig, sier bakkesjef Odd Bjørn Angvik til NRK.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

I dag – fredag – ser Skarbakken ikke ut som et område der det er mulig å gjennomføre vinteraktivitet, med åtte plussgrader, store grønne flekker og tinende tele.

Har produsert kunstsnø

Dette vil nok vært et godt tidspunkt for bakkesjefen & co. å be til høyere makter – eller i det minste værgudene – men Angvik har god tro på at det kommer nok snø til å gjennomføre arrangementet.

– Avlysning er ikke noe tema foreløpig. Vi har kjørt 6–700 kubikk med kunstsnø opp i bakken, og vi har 500 kubikk til nede på skistadion. Dessuten vil det jo være merkelig dersom det ikke kommer noe mer snø denne vinteren, sier Angvik.

Håper på nytt snøfall

Men Angvik har dårlig tid. Selv om arrangementet går av stabelen om fire uker, må det tas en avgjørelse i god tid hvorvidt man skal flytte norgesmesterskapet eller ikke.

Ski-NM ble flyttet to uker før start, 15. januar.

– Men det er fortsatt lang tid igjen. Dersom vi får et lag til med snø i nærmeste fremtid, så har jeg tro på at vi skal greie å arrangere dette. Vi må ta en ny vurdering om 14 dager, sier Angvik.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

Her gjør John Arne Riise comeback på fotballbanen