NRK Meny
Normal

Snøen skaper trøbbel for vogntoga

Flere har kjørt utfor vegen i fylket onsdag. Dette vogntoget havna i grøfta ved Vegsund i Ålesund. Kjør etter forholda, er oppfordringa fra politiet.

Vogntog utfor vegen Vegsund

TRAFIKKAOS: Dette vogntoget tapte kampen mot snømengdene i Vegsund utenfor Ålesund i ettermiddag.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Hittil denne uka har snøen lava ned i hele fylket. Det har skapt kaos på vegene og gitt travle arbeidsdager for bilbergerne.

SUNNMØRE

Vogntog utfor vegen

Vogntoget havna i grøfta i et kryss i Vegsund. Trafikken mot Sula ble hindra.

Foto: Terje Reite / NRK

I Vegsund utenfor Ålesund kjørte et vogntog seg fast onsdag ettermiddag. Like før klokka halv fem meldte sunnmørspolitiet at de var på veg til trafikkuhellet. Ifølge vitner prøvde en traktor å dra vogntoget på vegen igjen – men lyktes ikke. Men traktoren brøyta bredere veg slik at de andre trafikantene fikk passere. Like før klokka 18 er det igjen normal trafikk på strekninga.

Vogntog utfor vegen Vegsund

Berging av vogntoget var i gang i 17.30-tida onsdag.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Og i formiddag kjørte en brøytebil seg fast ved Myklebust i Sande.

Senere på dagen kjørte en lastebil seg fast utenfor Kiwi på Aspøya i Ålesund og sperra vegen, opplyser politiet på Twitter. Men det tok ikke lange tiden før den klarte å komme seg løs.

Vogntog står fast på Ørskogfjellet

Denne sjåføren så seg nødt til å ha på kjetting for å komme seg videre over Ørskogfjellet.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Også på Lerstadveien utenfor Ålesund sentrum ble trafikken hindra av en utforkjøring i ettermiddag. Trafikken stod stille over lengre tid mot Moa.

En trailersjåfør fikk også trøbbel på Ørskogfjellet og stoppa midt i vegen for å ha på kjetting onsdagskvelden. Ifølge politiet er det ikke snakk om trafikale problemer.

ROMSDAL

Vogntog utfor vegen på Fursetfjellet

Her er vogntoget som kjørte utfor vegen på Fursetfjellet i Romsdal.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Det har også vært vanskelige kjøreforhold på E39 over Fursetfjellet. Et vogntog kjørte utfor vegen og bilberger kom i gang med arbeidet på ettermiddagen. Vegen ble stengt i en liten periode fra klokka 16.20. Ikke langt unna på samme strekninga havna også en personbil utfor vegen. Men ifølge politiet klarte den å komme seg på vegen igjen uten hjelp fra bilberger.

utforkjøring på fursetfjellet

Vegen måtte stenges for å få dette vogntoget på vegen igjen på Fursetfjellet.

Foto: Ronny Myrset

Også i Halsa har det gått galt for et vogntog. Operasjonsleder i politiet, Frode Gjøsund, forteller like før klokka halv fem at vogntoget står fast i Betnakrysset. Trafikken flyter forbi, og bilberger er varsla.

Gjøsund forteller at de har fått inn mange meldinger om utforkjøringer.

– Vi ber folk kjøre etter forholda. Det er vinter, og det skal ikke så mye til før man kommer litt for langt ut mot grøfta, sier operasjonslederen.

På fylkesveg 64 gikk det galt for et vogntog 2 km fra Åfarnes fergekai i retning mot Åndalsnes. Det er dårlig sikt i området og det kan være vanskelig å få øye på kjøretøyet, men det skal være mulig å passere. Politiet rykka ut til uhellet.

NORDMØRE

Fylkesveg 255 ved Bjørshol på Averøya var også stengt i en liten periode på grunn av berging av et vogntog.

I 17.30-tida havna et vogntog i grøfta mellom Tingvoll og Meisingset. Politiet melder at det står i grøfta og er ikke til hinder for andre trafikanter. Ingen er skadd.

En times tid senere kom denne meldinga fra politiet:

Laster Twitter-innhold