Snart er Kristiansund stadion klar til seriestart

Spillerne skryter av den massive dugnadsjobben som legges ned på Kristiansund stadion før seriestart. – Jeg er veldig glad i og stolt av klubben, sier midtbanespilleren, Kamer Qaka.

Kristiansund stadion

SISTE FINISH: Slik ser resultattavla ut tre dager før seriestart. Ender det 3-0 til Kristiansund over Molde?

Foto: Roar Halten / NRK

Dugnadsånden lever i beste velgående i Kristiansund, og spesielt når det kommer til å hjelpe byens ferske eliteserielag.

Lørdag sparker nordmørslaget i gang Eliteserien, når fylkesrival Molde FK kommer på besøk til Kristiansund stadion. Men før den tid er det fortsatt ting som må på plass. Dugnadsoppgavene er mange når stadion skal klargjøres til bruk.

– Vi setter på plass reklame og diverse andre ting. Det er mange folk i sving her, sier Tore Iver Aae, som er en av flere frivillige.

Siste finish

Kjetil Thorsen

GLEDER SEG: Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, sier alt skal bli klart til seriestart.

Foto: Roar Halten / NRK

Eliteserien stiller enda strengere krav til stadionkvaliteten enn i 1. divisjon, men daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, mener de har god kontroll kun tre dager før seriestart.

– Det er et prosjekt som har blitt loset trygt frem, føler jeg. Det er klart det er mye armer og bein nå på slutten, og nå er det mye overflatearbeid som må gjøres. Den siste finishen, sier han.

Thorsen gleder seg til å se det endelig resultatet.

– Jeg tror man vil se at det bare blir flottere og flottere her nå de neste dagene.

Skryt fra Qaka

Kamer Qaka

SKRYTER: Kamer Qaka er imponert over dugnadsgjengen.

Foto: Roar Halten / NRK

For alle som bryr seg om og er involvert i Kristiansund Ballklubb, er det viktig at alt er på stell til første kamp på øverste nivå.

Og også de som skal prestere ute på gressteppet legger merke til innsatsen som blir lagt ned.

– Det er klasse! Folk jobber og sliter hver dag. De legger alt til rette for oss. Jeg er veldig glad i og stolt av klubben. Det er perfekt, skryter Kamer Qaka.

– På lørdag håper vi spillerne gjør en like god jobb som vi har gjort, så skal det gå greit, smiler frivillige, Jan Borge.