Hopp til innhold

Kjempeinnsats av Stine og Edith i Grand Prix

De to artistene fra Møre og Romsdal, Edith Roth Gjevjon og Stine Hole Ulla stilte med svært forskjellige låter i årets Melodi Grand Prix. Mens Edit Roth Gjevjon fyrte løs med russisk space disko varmet Stine Hole Ulla oss med en klassisk ballade.

Stine Hole Ulla

Stine Hole Ulla og Edith Roth Gjevjon er Møre og Romsdals artister under årets Melodi Grand Prix.

Disse intervjuene gav Edith Roth Gjevjon og Stine Hole Ulla i forkant av konkurransen.

Edith Roth Gjevjon fra Vegsundet i Ålesund er med i performancebandet The Hungry Hearts. Under Grand Prix har de også med seg vokalist Lisa Dillan. Låta «Laika» og også vært presentert som «The streets of Moscow». Bakgrunnen er åpningslinjen «The streets of Moscow, with my girlfriend».

– Det er første gang i historien at et kvinnelig performance-band er med i Grand Prix. Vi har laget en sang som er fengende og som allerede har begynt å slå an rundt om i Europa. Jeg tror vi har gode sjanser i den internasjonale finalen, sier Edith Roth Gjevjon.

The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan i MGP 2016

Stine Hole Ulla er fra Sykklven og ble den første vinneren av TV2's underholdningsprogram Norske Talenter, bare 17 år gammel. 12 år gammel begynte hun å ta sangtimer, og nå har hun operasangeren Solveig Kringlebotn som mentor og sangpedagog.

– «Traces» er en sang som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. Den er veldig tidløs og passer i mange situasjoner. Det er ikke en sang som går ut på dato i morgen. Det er en sang som kan være med deg gjennom hele livet. Derfor tror jeg at det er en låt som kan gjøre det bra, sier Stine Hole Ulla.

Stine Hole Ulla i MGP 2016

Timene frem mot den store finalen går med til å gjøre de aller siste forberedelsene. For det er ikke tvil om at dette er en stor dag.

– Det går bra. Men så går det litt opp og ned. Akkurat nå er det fint, men jeg er litt ustabil, og kan bli spent og usikker. Dette er stort, så litt nervøs blir jeg. Men det er jo bare så utrolig gøy, sier Stine Hole Ulla.

Grand Prix

Stine Hole Ulla og Edith Roth Gjevjon føyer seg i kveld inn i dette store galleriet av artister fra Møre og Romsdal som har deltatt i Melodi Grand Prix.

Foto: Montasje: Lena Stette Høyberg / NRK/Scanpix

Edith Roth Gjevjon er kanskje litt mer avslappet foran konkurransen.

– Jeg er kanskje litt mindre redd enn det jeg trodde jeg skulle være. Nå gler jeg meg bare. Så får nervene kanskje komme etter hvert. Foreløpig er det bare fryd og gammen og glede, Gjevjon.

Fredagen var en dag med fullt program. Da var det siste finpuss på sminke og frisyrer. Da var det også tid for de siste kameraprøvene. Det endte til slutt opp i en fullstendig gjennomgang av hele showet.

Alt blir tatt opp så vi får se oss selv på en monitor. Det blir spennende, sier Gjevjon.

I tillegg var det mye presseopplegg med Nitimen, Dagsrevyen og en rekke aviser og radiostasjoner.

I dag er den store dagen. Klokka 20.55 går kjenningsmelodien og Edith Roth Gjevjon med The Hungry Heart og Lisa Dillan er først ut med «The streets of Moscow». Stine Hole Ulla er den tredje artisten ut med låta «Traces».

– Det blir spennende å stå på den store scenen i Oslo Spektrum under finalen. Dette er det største showet som foregår i Norge i løpet av et år. Jeg er MGP-fan så det holder, så det er stort å stå der. Dette gleder jeg meg til, sier Gjevjon.