Snart åpner Kvivsvegen

I hundre år har folk på begge sider av fylkesgrensen ventet på Kvivsvegen. Om noen måneder er ventetiden over. De etterlengta kilometerne med nyvei vil gjøre avstanden mellom Sunnmøre og Nordfjord mye kortere.

Jubler over Kvivsvegen

Pendler Sverre Leivdal jubler over at ventetiden på Kvivsvegen snart er over. De etterlengta kilometerne med nyvei vil gjøre avstanden mellom Sunnmøre og Nordfjord mye kortere.

Foto: Stig Indrebø / NRK

Pendler Sverre Leivdal får en sniktitt på vegen som skal gjøre turen hjem fra jobb så mye kortere.

Sverre Leivdal

Pendler Sverre Leivdal.

Foto: Stig Indrebø / NRK
Bjørn Lødemel

Tidligere ordfører og leder i Sogn og Fjordane Høgre Bjørn Lødemel.

Foto: Stig Indrebø / NRK

– Reisetiden blir halvert. Da tar det kanskje bare halvtimen å komme seg hjem, smiler Leivdal.

Les også:

Mer tid til familie

Sverre pendler fra Hornindal i Nordfjord til lederjobben i Volda på Sunnmøre hver dag. Når Kvivsvegen er ferdig får han og andre pendlere mer tid til andre ting.

– Jeg tror både ungene og kona blir glad for at jeg kan være mer hjemme. Det blir en stor forskjell, og jeg skal sove lengre om morgenen, forteller Leivdal.

Arbeid i høyt tempo

Arbeidet med Kvivsvegen, delen av E39 som gjør kjøreturen mellom Nordfjord og Sunnmøre kortere og fergefri, går i høyt tempo.

I september neste år skal veien være ferdig. I Hornindal forbereder de seg i håp om at veien skal gjøre kommunen mer attraktiv å flytte til.

Se HELE saken her:

Video KVIVSVEGEN

Gode naboer

Barnehagen er bygd på, og hustomtene er nesten gratis. Den tidligere ordføreren og lederen i Sogn og Fjordane Høgre Bjørn Lødemel, ser lyst på framside til hjemkommunen.

– Det er en kjempemulighet for at Hornindal kan bli en bokommune for mange som kan jobbe på Sunnmøre og pendle, sier Lødemel.

Lødemel tror at hele regionen kommer til å merke ringvirkningene av veien.

– Det er et spennende næringsliv på Sunnmøre som blir gode naboer til indre Nordfjord og til Sogn og Fjordane, sier Lødemel.

For pendler Sverre Leivdal spørs det om sniktitten har gjort det vanskeligere å vente til vegen åpner.

Kvivsvegen
Foto: Kart: Vegvesenet