Normal

Smøla og Runde kan få tusenvis av fuglekikkere

Innovasjon Norge skal satse på naturbasert reiseliv og skal legge til rette for de som bare reiser rundt for å se på fugler. Det kan komme til nytte både for Smøla og Runde i Herøy.

Smøla turister

Smøla Naturopplevelse og Espen Lie Dahl håper enda flere turister vil komme til øye ute i havgapet

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Satsingen kan komme til å bety mye for dem som driver turistnæring. Smøla naturopplevelse har holdt på i fem år og nå kan de få drahjelp til å utvikle tilbudet.

Smøla er unik

Espen Lie Dahl er en av dem som står bak Smøla Naturopplevelse og er ikke i tvil om at Smøla har mye å by på.

– Beliggenheten, landskapet og lyset! Det er en ramme for fugletittingen og fuglefotgrafering som er helt unik, sier Lie Dahl.

Smøla er ei stor flat øy med store våtmarker og mange vann og tjønn som er fulle av liv. Kommunen har også hundrevis av holmer og skjær.

Terner på Smøla
Foto: Per Jarle Heggdalsvik/NRK

Bygger innovative fotoskjul

Hert år kommer det fuglefotografer fra hele verden til øya i havgapet. Nå satser Lie Dahl og andre på å bygge flere framtidsrettede fotoskjul som kan lokke enda flere med kamera og lange linser til øya.

– Også de andre delene av turistnæringen er klare og det er et godt samarbeid mellom oss som vil ha fugle- og fototurister og de som driver med overnatting- og mat, sier Espen Lie Dahl

Svein Junge og Audun Lie Dahl

Espen Lie Dahl viser Svein Junge rundt på Smøla

Foto: Roar Halten / NRK

Styrker Midt-Norge

Det er en styrke for hele turistnæringen at Innovasjon Norge satser på naturturisme. Fugleøya Runde og Smøla har mange av de samme kvalitetene og flere reisemål vil bare gjøre det lettere å lokke nye kunder til oss, sier fugleentusiasten. Han er helt sikker på at Smøla kommer til å få mange nye turister i årene fremover.