Veldig redde for stein og bergarter

Flere av deltagerne fra Smøla frykter de skal få spørsmål om natur – og spesielt stein i Klassequizen.

Se hvordan elevene fra Smøla har det.

Disse skal representere Smøla: Maren Iversen, Elisabet Margrete Sundet Gulla, Paul Andre Stenberg Hannasvik, Tine Elise Leonhardsen Tuven og Thorgrim Hatmosø Dyrnes.

Tine Elise Leonhardsen Tuven, Maren Iversen og Paul Andre Stenberg Hannasvik, sammen med varaene Thorgrim Hatmosø og Elisabet Margrete Sundet Gulla, skal representerer skolen i dagens utgave av Klassequizen.

Og det knyttes høye forventninger til deltagerne fra nettopp Smøla. For skolen har vært i landsfinalen to ganger før, og er kjent for å være et hardt lag å slå.

For at de skal klare å gjøre det like godt som forgjengerne sine så har elevene favorittkategorier.

Maren vil ha spørsmål som går på allmennkunnskap. Men hun vil absolutt ikke ha spørsmål om natur eller bil. Det er Elisabet enig i.

– Og jeg vil ikke ha spørsmål om steiner.

Thorgrim håper han får spørsmål om mynter dersom han må steppe inn, og Paul Andre vil enkelt og greit ha logiske smarte spørsmål.

– Fredelig og lite mobbing

På skolen på Smøla har elvene det bra.

– Det er fredelig og lite mobbing, lite støy og lite motepress, sier Elisabeth.

– Og alle kjenner alle, legger Trine Elise til.

Paul Andre mener det beste med å bo på Smøla er at de har bra internett. Det er kanskje ikke så rart for han liker å spille dataspill.

De andre deltagerne har også varierte hobbyer.

Trine Elise spiller ukulele og synger, Maren spiller kornett og Thorgrim bruker mye tid på frimerker og myntsamlingen sin.

Om disse varierte interessene kan hjelpe deltagerne til en ny landsfinale gjenstår å se. Hvordan de gjør det kan du høre i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal på P1.