NRK Meny
Normal

Slutter etter 16 år som bysekretær i Ålesund

Under bystyremøtet i Ålesund torsdag ble Tore Hals klappet av etter 16 år som bysekretær i kommunen.

Tore Hals og Geir Stenseth

Tore Hals(t.v.) mottok blomster fra varaordfører Geir Stenseth (FrP) og fikk stående applaus fra bystyret i Ålesund.

Foto: Trond Vestre / NRK

Dette var hans siste bystyremøte som leder for politisk sekretariat i Ålesund kommune, Hals går av med pensjon i slutten av måneden.

– Det er jo litt rart. Det er et halvt år siden jeg sa opp så jeg har jo fått forberedt meg mentalt på at jeg skal slutte. Jeg tok en beslutning i sommer om at når jeg nå var blitt 65 år så var det på tide å gi seg, sier Tore Hals.

Lang fartstid

Før Tore Hals ble bysekretær i Ålesund var han kultursjef og næringssjef i Sula kommune i nærmere 17 år. Han har også vært kultur- og oppvekstsekretær i Sykkylven kommune og ungdomssekretær i Molde kommune.

Som bysekretær har han ledet det politiske sekretariatet i Ålesund kommune. Det betyr at han blant annet har hatt ansvaret for avviklingen av kommune-, fylkestings- og stortingsvalgene i Ålesund.

Tore Hals

Tore Hals ledet arbeidet med elektronisk valg i 2011 og 2013 og forsøket med stemmerett for 16- og 17-åringer i 2011.

Foto: Ole-Ottar Karlsen Høgstavoll / NRK

Tore Hals har vært markant og har vært mye brukt av media, ikke minst da Ålesund gjennomførte forsøk med elektroniske valg og stemmerett for 16- og 17-åringer i 2011. Også i stortingsvalget i 2013 gjennomførte Ålesund forsøk med elektronisk valg som betyr at velgerne kan stemme hjemmefra via egen PC.

Mellom barken og veden

– Det som er spennende da er at du er midt mellom barken og veden som jeg pleier å kalle det så du får jo bli med på en god del ting da. Og så får du gode kunnskaper om kommunen og om ulike beslutningsprosesser. Det er liv og røre, sier Tore Hals.

– Det har vært en spennende jobb?

– Ja, det har det absolutt vært.